oldeholtpade troeft balkbrug af op effectiviteit

  Dik Runherd kent de troefkaart van de Weststellingwerfers. Gehoor gevend aan de naam Wilco Elshof. “Een fenomeen”, erkende de trainer van Balkbrug. De doelpuntenmachine, die zo maar is aan komen waaien vanuit Marum, heeft in zijn eentje al 44 treffers in het mandje liggen. Dat is meer dan de ganse selectie van Balkbrug bijeen en een ongekend moyenne van 2.2 per wedstrijd. Als deze goalgetter als een sik aan de steek kan worden gelegd, ben je een eind op weg, maar wie kun je met deze loodzware taak opzadelen. Runherd bracht opdracht onder bij Bas Dragt. “Die heeft hem goed in bedwang gehouden en hoewel de einduitslag anders doet vermoeden, hebben we een goede wedstrijd gespeeld”, meldde Dik Runherd na afloop. “Ons veldspel was niet minder, maar we zijn geklopt op effectiviteit. 4-1 is echter geflatteerd.”

  Voor rust is de beste kans voor Freek Haveman, maar zijn kopbal wordt pal voor de doellijn weggewerkt. De 1-0 is eigenlijk geen kans, maar Joey Overes heeft geen antwoord op een raket van Jelmer Dijkstra die met grote snelheid richting kruising koerst. Na de thee wordt Balkbrug een strafschop onthouden als Patrick Bloemberg na een corner van Haveman onderuit wordt getrokken. Even later schept het fenomeen Elshof een millimeter ruimte voor zichzelf en haalt succesvol en met precisie uit. ‘De Balk’ is even van slag en Peter de Vries profiteert. Pas in de slotfase kan Balkbrug de thuisclub pijn doen als Lennart Baas een voorzet van Steven Zwiers verzilverd. Goed, Elshof mag aan de ketting liggen, er zijn nog tien anderen, waaronder Rick-Jan van der Leest. Het slotakkoord is voor het dravertje, of eigenlijk loopwonder van Oldeholtpade, die het scorebord voor de laatste keer doet switchen naar 4-1.

  Stand 4E: Oldeholtpade 21-49, Veno 21-48, Steenwijk 21-40, De Blesse 22-39, Ruinen 22-37, Wacker 21-33, Pesse 21-32, Steenwijkerwold 21-31, Balkbrug 21-30, Oranje Zwart 21-28, Kraggenburg 22-18, RKO 21-16, BEW 21-15 en Old Forward 22-15.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.