nieuwe wandelroutes vanaf de wheem

  De ANWB en de twaalf provinciale landschappen organiseren deze Landelijke Wandeldag om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen. 

  Ook in de provincie Overijssel zijn vanuit De Wheem in Balkbrug wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet.  De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Met de vrijwilligers van het kinderteam van Wheem kunnen kinderen knutselen en spelen in de dassenburg van Bas de Das. De langere routes door het Reestdal zijn voor de meer fanatieke wandelaars.

  15.000 deelnemers
  De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, een beetje afhankelijk van het weer, landelijk zo’n 15.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Nederlandse natuur.

  Bij de Wheem kan er gratis geparkeerd worden en kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en leden/donateurs van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

  Aanmelden
  Deelnemen aan de Lenterondjes kost 5 euro per persoon, maar jeugd tot en met 17 jaar mag gratis meedoen. Van de bijdragen wordt 1 euro per persoon gedoneerd aan Het Landschap Overijssel voor onderhoud van de wandelvoorzieningen. Tot 26 mei zijn tickets te koop via www.anwb.nl/lenterondjes. Op deze site staat ook een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.