nieuwe gemeenteraad en wethouders benoemd in dalfsen

  De rode draad in het coalitiedocument is nabijheid: ‘Wij willen dichtbij onze inwoners staan, met elkaar in contact zijn en de krachten bundelen’, zo valt te lezen in het document. Belangrijke onderwerpen die een plaats hebben in het coalitieakkoord zijn burgerparticipatie, klimaat en duurzaamheid, transformatie van het sociaal domein, zelfstandige gemeente, solide financieel beleid, onderwijs en economische ontwikkeling, recreatie en toerisme en vrije tijd, sport en cultuur.

  Input voor het nieuwe coalitiedocument komt uit de verkiezingsprogramma’s van de beide partijen, de raadsagenda die door alle fracties is opgesteld en het strategisch overdrachtsdocument van het huidige college dat inzicht geeft in de belangrijke opgaven waar de gemeente voor staat. Het coalitiedocument geeft verdere richting aan onderwerpen in de genoemde documenten.

  Gemeentebelangen en het CDA hechten aan een kwalitatief goed bestuur en wethouders. Stabiliteit en continuïteit in het college zijn ook belangrijke uitgangspunten geweest voor de samenstelling. Ook met het oog op het komende vertrek van de voorzitter van het college, burgemeester Han Noten. Dat betekende dat beide partijen de huidige wethouders voordroegen voor benoeming door de gemeenteraad. Het gaat om Ruud van Leeuwen en André Schuurman voor Gemeentebelangen en Jan Uitslag voor het CDA.

  De heer Roland Kip heeft als formateur de coalitievorming geleid. Eerder was hij al informateur tijdens de informatieronde. Als informateur gaf hij twee mogelijkheden aan voor een nieuwe coalitie. Hij adviseerde daarbij om als eerste te onderzoeken of Gemeentebelangen en het CDA vorm konden geven aan een nieuwe coalitie. Daarna is de heer Kip als formateur aangesteld en heeft hij de onderhandelingen tussen Gemeentebelangen en het CDA geleid.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.