meisjes dltc gerner 1 kampioen

  Sinds begin april hebben Isabel Berg, Isabel Rhee, Annemijn van Leussen, Evi Rienstra en Barbera van Nee, hun wedstrijden gespeeld in de KNLTB voorjaarscompetitie Meisjes 10 t/m 14 jaar. Na vijf van de zes speeldagen stonden de meiden met 23 punten bovenaan en moest er op 19 mei thuis worden aangetreden tegen Denekamp, dat tweede stond met 19 punten. De uitwedstrijd tegen dit team was eerder met bloed, zweet en tranen krap gewonnen. Het beloofde dan ook een spannende strijd te worden, waarbij minimaal twee partijen gewonnen moesten worden om het kampioenschap binnen te halen.

  De strijd werd aangevangen met de vier enkelspelen. De meiden van Denekamp lieten meteen zien dat zij ook goed kunnen tennissen en halverwege de eerste sets was er nog geen peil op te trekken welke kant het op zou gaan. Op drie van de vier velden werd de eerste set gewonnen. Denekamp probeerde met wat extra inzet nog een wending te geven aan de wedstrijd, maar na overwinningen van Evi (6-3, 6-0), Annemijn (6-2, 6-3) en Barbera (7-5, 6-4) was het kampioenschap officieel binnen. Ook Isabel B. probeerde haar enkelspel nog in een overwinning om te zetten, maar tegen de sterkste speelster van Denekamp trok ze na bijna twee uur helaas net aan het kortste eind (3-6, 7-6, 5-7). Na tussentijds een lekkere versnapering te hebben gehad, gingen de dames nog eenmaal in deze competitie het veld op om ook in de dubbelspelen de punten in Dalfsen proberen te houden.

  Op het eerste veld hadden Isabel R. en Annemijn al snel de overhand en zij konden vrij eenvoudig deze wedstrijd winnend afsluiten (6-3, 6-0). Isabel B. & Barbera hadden aanzienlijk meer moeite met de dames uit Denekamp. Zij moesten na een 6-4 winst en 3-6 verlies de beslissende super tiebreak met 16-18(!) laten aan hun tegenstandsters. Een waardige afsluiting van deze wedstrijd en met een 4-2 winst kon het kampioenschap gevierd worden. Dat dit een unieke groep tennissters is blijkt wel uit het feit dat zij nu voor de derde opeenvolgende keer kampioen zijn geworden, steeds weer in een zwaardere klasse. 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.