laatste minuut wordt sportclub balkbrug fataal

  Tekst/ foto’s: Willem Lampe

  Het voormalige voetbalbolwerk uit de Kop van Overijssel staat riant bovenaan in de derde periode, maar het is zaak geen schade op te lopen. In de garnizoensstad wist ‘de Balk’ verrassend met 2-1 te winnen. Was het team van Dik Runherd bij machte om de runner-up wederom vies bij de neus te vatten?
  Nee dus. “Wij waren daar gelukkig”, analyseerde Runherd enigszins cryptisch, “maar zij waren vandaag zéér gelukkig.” De trainer van Balkbrug doelde op de 1-2 die viel nadat alles en iedereen zich met een 1-1 onbeslist had verzoend. “Het is wel een goede ploeg natuurlijk. Ze staan niet voor niets zo hoog en voetballend zat het vandaag net iets beter in elkaar dan bij ons, maar wat een rotmoment.” Nadat het eerste bedrijf doelpuntloos wordt afgesloten, pakt de thuisclub zo halverwege deel twee de voorsprong. Patrick Bloemberg is de voorbereider, uitblinker Steven Zwiers het eindstation. Lang geniet Balkbrug niet van de voorsprong. Na een korte drinkpauze plukt Joey Overes de bal uit het luchtruim, met een luidkeels ‘los maar’. Klem denk je dan, maar nee, via de knie van Bas Dragt hobbelt het speeltuig lullig in het nylon. In het laatste kwartier maakt maar een ploeg aanspraak op de overwinning, de bezoekers uit de voormalige garnizoensstad. Maar de klok tikt voort en Balkbrug lijkt het te halen. Toch slaat het noodlot in laat stadium toe. Robert van der Leij houdt de kans op het behalen van de derde periodetitel levend.

  Stand 4E: Veno 23-54, Oldeholtpade 23-53, Steenwijk 23-43, Ruinen 24-43, De Blesse 24-42, Wacker 23-37, Pesse 23-36, Steenwijkerwold 23-35, Balkbrug 23-31, Oranje Zwart 23-28, Kraggenburg 24-19, BEW 23-18, RKO 23-16 en Old Forward 24-15.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.