koningsdag in ommen kleurrijk en gezellig

  Opvallend was de aandacht voor milieu en natuur. Zo waren er wagens met het thema plastic in zee, het Wereld Natuur Fonds, bescherming van bijen, vleermuizenhotel en Greenpeace. Blijkbaar leven deze thema’s dus bij de jeugd. Natuurlijk werden de sportieve en culturele verenigingen, (stelt)lopers, fietsers en de versierde wagens begeleid door vrolijke muziek van de verschillende muziekverenigingen uit Ommen en omstreken. Na het zien van de optocht trok het publiek naar het centrum, waar op de terrasjes genoten werd van het weer, dat alles meeviel, en de gezelligheid die Ommen altijd biedt op Koningsdag.

  De lokale Oranjevereniging is meer dan tevreden over het verloop van het Oranjefeest. ”Het weer was ons goed gezind en op het feestterrein, waar werkelijk voor elk wat wils was, was het gezellig druk! Veel jonge gezinnen wisten de weg naar De Koesteeg te vinden! Namens het bestuur van de Oranjevereniging Ommen hiervoor hartelijk dank aan een ieder die hier deelgenoot van was!

  Uitslagen optocht Koningsdag 2018: Scholen: 1e prijs Guido de Bres, Pinokkio/Gepetto, 2e prijs Het Palet, Onderwaterwereld, 3e prijs Het Koloriet, Oceaan/stop de plastic soep,4e prijs De Dennenkamp Zapp your planet/Red de tijger, 5e prijzen S. Bernardus, Fiesta Mexicana De Kardoen, Iedereen is van de wereld, Nieuwebrug, De reis van de eenhoorn.
  Buurtschappen: (Klazien Wienen bokaal) 1e prijs OV Witharen, Pipo de clown en mamaloe, 2e prijs PB Varsen, Vleermuizenhotel Varsen. Straten: (Johan Buterbokaal) 1e prijs Korenbloemstraat, 2e prijs Buurtver. Alteveer, 3e prijs Hardenbergerweg, 4e prijs Sperwer, 5e prijs Van Brakelstraat.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.