ko scheele irene

  Dat café was namelijk gesloten. Het café in Nijeveen was in de historie altijd plaats voor de niet-kerkelijke inwoners van Nijeveen en de Schalle voor de kerkelijke inwoners. In het verleden zochten die groepen elkaar ook niet op. In het vernieuwde gebouw De Schalle was het dan ook een bijzondere ontmoeting.

  Tien jaar later: Witharen. Toeval bestaat niet. Witharen kent al bijna 70 jaar met verenigingsgebouw Irene haar eigen ontmoetingsplek. En ja, ze had ook een café. Met de sluiting van het plaatselijke café was er wel de uitdaging om het gebouw aan te passen. En het resultaat van nu mag er zijn. Aan het gebouw is een uitbouw gerealiseerd met sanitaire voorzieningen. De keuken is geheel vernieuwd en uitgebreid. De buitenruimte is opnieuw ingericht, zodat er een gezellige buitenplaats is ontstaan voor activiteiten rondom het gebouw.

  Wat ik bijzonder knap vind is de hulp van vele vrijwilligers, sponsoren en giften. Zo leverde de ledenwerfactie ruim 100 nieuwe leden en donateurs op. Daarmee is het ledenaantal ruim verdubbeld. Ook dat is een groot compliment voor het bestuur van verenigingsgebouw Irene. Ook is er volop samenwerking vanuit de vereniging met Plaatselijk Belang en de Oranjevereniging. Dat tekent de kracht van de sterke Witharense samenleving.

  Voor de verbondenheid en sociale cohesie in lokale gemeenschappen zoals Witharen zijn dit soort ontmoetingsplaatsen van groot belang. Door diverse activiteiten te organiseren breng je mensen samen en vindt volop ontmoeting plaats, jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk. Witharen heeft een kloppend hart, het heet Irene.

  Ko Scheele, ko.scheele@ommen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.