kijk op vechtdal eervolle bijdrage

  Afgelopen donderdag voelde ik dat bij het uitreiken van de Koninklijke onderscheidingen. Zes decorandi hadden we. Drie vrouwen en drie mannen. Ze waren verrast én ze waren blij. Terecht. Het is eervol als jouw bijdrage aan de gemeenschap “niet onopgemerkt is gebleven”. Sommige mensen vinden het flauwekul, die lintjesregen. Ik niet. Natuurlijk is het zo dat er veel mensen zijn die er één verdienen maar hem niet krijgen. Nou en, zeg ik dan. Het is geen beloning waar je recht op hebt. Alsof we een soort almachtige bureaucratie zijn die alle inspanningen van vrijwilligers en anderen die een bijdrage leveren aan onze gemeenschap, tegen over elkaar zit af te wegen. En dan aan het eind van de dag bepalen: hij wel en hij niet! Zo zit het domweg niet in elkaar.

  Er zijn heel veel mensen die hele belangrijke dingen doen voor anderen. Daarmee helpen ze ons om leven en liefde in onze dorpen te blazen. Bij de meeste mensen gebeurt dat onopgemerkt. En dat is ook goed. En sommige van deze mensen zetten we in het zonnetje. Maar als zij onderscheiden worden, dan worden we daarmee allemaal onderscheiden. We vieren dat we het niet alleen kunnen. We vieren dat we elkaar kunnen en mogen helpen. We vieren dat we samenleven. En dat vieren moet u hier letterlijk nemen.

  Nog diezelfde avond worden we bij de Oranjefeesten in Dalfsen en Hoonhorst de tent uitgeblazen. Ik begrijp heel goed dat niet iedereen blij is met al dat lawaai. Als je in de buurt woont is op tijd je ogen dicht doen geen optie. Die bassen trillen je het bed uit. En toch; ook dit hoort erbij. Moet zelfs. Afgelopen jaar hadden we in onze gemeente meer dan 80 evenementen waarvan een aantal meerdaagse. Ik moet er niet aan denken dat we het zonder zouden moeten doen. Dooie boel. Maar minder bassen zou mogen. Dat wel.

  Han Noten – Burgemeester Dalfsen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.