karin kipfilets

  Wanneer ik mijn moeder vroeger weleens iets vertelde in al mijn enthousiasme, kon het zijn dat ze tussendoor afgeleid werd en geen aandacht meer voor mijn verhaal had. Soms zei ik er iets van, soms ook niet en liet het maar zo. Leuk was dat niet, maar zo iets zou mij niet gebeuren.

  Wat ik ook erg vreemd vond, was dat mijn moeder bijna altijd in slaap viel in haar stoel. Zeker wanneer ze ‘s avonds televisie keek, was het raak. Heel vaak kreeg ze niet mee waar een film over gegaan was. Raar, toch? En zo oud was ze nog helemaal niet.
  En wat schetst mijn verbazing? Ja, hoor, ook ik heb kipfiletjes onder mijn bovenarmen die op en neer bewegen wanneer ik zwaai. De kinderen lachen er altijd smakelijk om en vragen zelfs weleens of ik een demonstratie wil geven, de loeders. Dus .. drie keer in de week met gewichtjes proberen ze kwijt te raken, maar dat is nog niet zo gemakkelijk.
  Laatst kreeg ik van dochter het verwijt dat ze me maar niks meer vertelt. Ik reageer toch niet.
  Doe ik toch af en toe hetzelfde als mijn moeder; met meerdere dingen tegelijk bezig zijn en de draad van haar verhaal kwijtraken! Ik weet hoe vervelend dit is en toch overkomt het me dus ook.
  En last but no least: ook ik val in slaap tijdens spannende afleveringen van Flikken Maastricht, Morse of Vera… En dat terwijl ik zo van krimi’s houd. Met name op vrijdag, wanneer je er een hele week werken op hebt zitten, komt het regelmatig voor dat ik zit te knikkebollen op de bank. De afleveringen van Morse bekijk ik al helemaal niet helemaal wakker, omdat die gewoonweg veel te lang duren (meer dan twee uur). Na een uur besluit ik dan maar het restant op te nemen, dan kan ik het later terugzien.
  En zo herhaalt de geschiedenis zich dus. Ben gelukkig niet de enige die dit overkomt, hoorde ik van de week. Een collega van me heeft hetzelfde “probleem” en appte me vlak voordat donderdag Morse begon: denk erom, Morse begint zo; niet in slaap vallen!!
  Ik ben benieuwd of dochter later hetzelfde overkomt en ze dan aan mij terugdenkt!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.