karin examenstress

  Beide zoons hadden hier niet zoveel last van, want “het komt allemaal wel goed, mam”. Ik hield mijn hart vast, want zo overtuigd van het feit dat het allemaal wel goed kwam, was ik niet. En toch kwam het dat wel!

  In haar geval ben ik er vast van overtuigd dat ze het gaat halen, maar maakt zíj mij wat nerveus. Want, “je moet het nu allemaal maar wel doen, mam. Ik moet wel gemiddeld een 5,5 halen, anders ben ik al weg”. Of: “je mag maar één 5 halen voor wiskunde, Engels of Nederlands, anders gaat het niet lukken”. Wat je er ook tegenin brengt, het helpt allemaal maar bitter weinig.  Ze staat voor alle vakken, heel saai, maar liefst een zeven.

  In de tussentijd doet ze er alles aan om de stof te herhalen; ook in de meivakantie, wanneer we een weekje naar de zon gaan. In de schaduw op het terras van het hotel is niet zo’n goed idee, want de Nederlanders in het hotel komen geregeld langs haar tafeltje lopen en kijken haar brutaalweg in de boeken en maken zelfs opmerkingen. Dan maar op het balkon in de schaduw. We moeten haar af en toe afremmen en zeggen dat ze ook wel in de chillstand kan. En dat lukt gelukkig ook.

  Ik moet zeggen dat ik veel van mezelf herken, ook ik kan af en toe behoorlijk stressen. Helemaal wanneer het druk is, ik verschillende zaken moet afhandelen en (uiteraard) onder tijdsdruk sta. Dat is voor mijn omgeving soms niet zo fijn, maar ik heb het nodig om tot resultaat te komen blijkbaar. Als ik kijk naar het verschil tussen mannen en vrouwen op dit vlak, zie ik dat (over het algemeen) mannen toch echt wat relaxter met zaken omgaan dan vrouwen. Wat zou ik soms ook graag wat ‘cooler’ met dingen omgaan, lijkt me heerlijk.

  Met dochter zal het vast goed komen. In de tussentijd zal ik haar op gezette tijden van een kopje thee, wat lekkers en een knuffel voorzien!

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.