Home / informatiebijeenkomst start livinglab in dalfsen

informatiebijeenkomst start livinglab in dalfsen

Dalfsen is hiermee de eerste plattelandsgemeente waarin deze unieke samenwerking gaat starten. Het Living Lab is een nieuwe werkvorm, waarbij studenten van de opleiding Toegepaste Gerontologie (Gerontologie is de leer van de ouder wordende mens) samenwerken met oudere volwassenen, professionals en onderzoekers om goed en betekenisvol ouder worden te ondersteunen.

Het LivingLab heeft tot doel producten te ontwikkelen die het ‘Goede Leven’ van oudere volwassenen nu en in de toekomst kunnen ondersteunen. We noemen dit leeftijdsvriendelijke producten. Het LivingLab beslaat een geheel collegejaar. In het eerste half jaar doen studenten en oudere volwassenen samen onderzoek naar het Goede Leven van oudere inwoners. In het tweede half jaar worden de leeftijdsvriendelijke producten ontwikkeld.

Elk LivingLab team bestaat uit twee studenten en twee ouderen die samen op zoek gaan naar wensen en behoeften van ouder wordende inwoners. Hierin wordt de samenwerking gezocht met elke denkbare en gewenste partner. Dat kunnen de ondernemers, sportvereniging, kerken, het Plaatselijk Belang et cetera zijn. Deze vorm van samenwerking is uniek en noemen wij co-creatie.

Wilt u meer weten en wellicht deelnemen aan deze samenwerking? Meldt u zich dan aan bij: Magriet Zandink, ouderenadviseur Saam Welzijn: mzandink@landstede.nl of tel.nr.: 088-8508800

 

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.