informatieavond voor belangstellenden zonne energie

  Voorzitter Gerard Brakkee (in groen hemd gehuld) van Groen Gebogen gaf een uitgebreide toelichting op het project. Wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen merkte op trots te zijn op het resultaat van de duurzame dorpen. Het is een duurzaamheidproject voor mensen met een kleine beurs, die een eigen investering niet kunnen doen.

  Peter Swager van Foreco had voor dit doel een nieuw dak, waar 2030 panelen gelegd kunnen worden, voor een symbolisch bedrag beschikbaar gesteld, omdat ook hij duurzame energie hoog in het vaandel heeft. Dat is circa 20 procent van de totale daken bij Foreco. “Het komt ons zelf momenteel nog niet goed uit om een grote investering te doen in een zonnepark, daarom stellen wij het dak voor een symbolisch bedrag beschikbaar. Met de rest van de daken hebben we nog met asbest te maken dat moet eerst opgelost worden”, aldus Swager. “Alle voordelen voor duurzame energie zijn hier aanwezig. Ik moet er overigens niet aan denken dat vele weilanden in Nederland vol gelegd worden met zonnepanelen”, vervolgt Swager. “In Nederland zijn nog vele miljoenen m2 bedrijfsdaken beschikbaar.”

  Hij hoopt dat dit project ook elders zal worden opgevolgd. De heren Brakkee en Luning van Groen Gebogen merken op dat Dalfsen met dit project duidelijk aan de weg timmert. “De panelen die wij bij Foreco hopen te kunnen plaatsen zijn goed voor ongeveer tweehonderd huishoudens. Dit gebeurt volgens een postcoderoosregeling. Het gaat om de postcodes 7721/7722 en daaromheen liggende gebieden. De opgewekte stroom wordt geleverd aan Qurrent. De kosten worden de eerste jaren betaald uit de opbrengsten en de verwachting is dat na zeven á acht jaar verdiend gaat worden. Het advies van beide heren aan de belangstellende was eventueel in te schrijven voor maximaal 80 procent van het huidig stroomverbruik. Het zal dan gaan om gemiddeld 10 tot 12 panelen. Meer informatie zie: website groengebogen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.