iedereen in nieuwleusen lid van nieuwleusen synergie

  Tot dusver konden mensen lid worden als ze 100 euro inleggeld doneerden, een bedrag dat ze weer terugkregen wanneer ze het lidmaatschap op zouden zeggen. Dat gaat nu veranderen. Elk lid betaalt dan een contributie van 12 euro per jaar, oftewel 1 euro per maand. Leden die al honderd euro hebben betaald, zijn tot het jaar 2026 vrijgesteld van contributie (of kunnen het geld terugkrijgen).

  Deze gewijzigde opzet voor het lidmaatschap presenteerde Nieuwleusen Synergie onlangs op de algemene informatieavond voor leden en geïnteresseerden. Hierbij werd teruggekeken op de successen van de afgelopen jaren, zoals de kringloopwinkel, de schooltuinen, de sociale moestuin en de vervoersdienst Haaloe Brengoe.

  Ook is er een overzicht gegeven van het Synergiefonds, waarmee opbrengsten van de activiteiten van Nieuwleusen Synergie in het dorp worden geïnvesteerd. Dat leidde de afgelopen jaren al tot schenkingen voor onder andere Gymnastiekvereniging Nieuwleusen, zorgcentrum De Hulstkampen, een dagje uit en kerstpakketten voor minima, museum Palthehof en aan woonvoorziening Philadelphia Zorg.

  Daarnaast werden een aantal nieuwe en lopende projecten toegelicht. Voorbeelden zijn de plaatsing van twee windturbines, bevordering van het toerisme, verdere verduurzaming van Nieuwleusen, het realiseren van een Natuurtuin en verder uitbouwen van sociale duurzaamheid.

  Ook werd uitleg gegeven over het glasvezelproject. Veel inwoners zijn ooit aspirant lid van Nieuwleusen Synergie geworden omdat ze interesse hadden in glasvezel. Omdat subsidieregels gewijzigd werden is het uiteindelijk niet gelukt om dit project in eigen beheer te realiseren. Wel zorgde de coöperatie voor ambassadeurs en promotie en maakte zo glasvezel in het buitengebied mede mogelijk. De vraagbundeling werd een groot succes en inmiddels is de aanleg in uitvoering door een commerciële partij. Wat betreft de kern van Nieuwleusen is er op dit moment te weinig belangstelling om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken.

  Na de pauze konden belangstellenden ideeën inbrengen en werden actieve personen gezocht die zich de komende tijd binnen de werkgroepen willen inzetten voor de leidende thema’s in de komende jaren. Aan het eind van deze succesvolle avond konden de eerste nieuwe leden genoteerd worden. Aangegeven werd dat de komende tijd diverse acties zullen starten om het aantal leden uit te breiden. De grote groep aspirant leden zal benaderd worden met het verzoek om lid te worden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.