hardlopers gaan door vilsterse molen

  Tekst/foto: Harry Woertink

  Behalve door de molen liep het parcours voor een groot deel door de bossen. In Vilsteren veel publiek die evenals de hardlopers werden ondersteund door het shantykoor ‘De Stuwzangers’ uit Vilsteren.

  De molen uit 1858 is een zogenaamde achtkantige stelling korenmolen. Met zijn totale hoogte van maar liefst 36 meter en een stelling op 12 meter is de molen één van de beeldbepalende gebouwen van het beschermd dorpsgezicht. De molenaar had de wieken van zeilen voorzien. Maar er was te weinig wind om ze te kunnen laten draaien. Bovendien beschikt de molen momenteel over slechts één roede. De ontbrekende roede wacht op vervanging. Net als bij zo’n 50 andere molens in Nederland bleek dat er iets mis is met de boutverbinding in de deelbare roede. Verwacht wordt dat eind dit jaar de molen weer compleet zal zijn.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.