hardenberger werd bijna doodgeschopt voor omstoten van biertje

  Dat meldt RTV Oost.

  Het Openbaar Ministerie eist tegen de 26-jarige Eddie van der V. een celstraf van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk. Tegen zijn 20-jarige broer Rick is 150 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf geëist. Hun 20-jarige vriend uit Schoonebeke, Matheus K., hoorde het OM een werkstraf van 180 uur tegen hem eisen.

  Daarnaast zouden de drie het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 1.000 euro moeten betalen.

  Omgestoten biertje
  Aan de grove mishandeling ging een incident vooraf in een horecagelegenheid. Na een omgestoten biertje zou er heen en weer zijn gescholden, maar daar bleef het bij. Totdat het vriendengroepje van de broers het slachtoffer in het centrum van Hardenberg zag fietsen.

  Bewakingsbeelden
  In de rechtszaal werden vanmiddag beelden afgespeeld van een bewakingscamera. Schokkende beelden waarop te zien was dat de oudste broer het slachtoffer vanuit het niets van zijn fiets trapt.

  Vervolgens krijgt het op straat liggende slachtoffer van alle drie de verdachten trappen tegen zijn hoofd, vijftien harde trappen volgens de officier van justitie. De rechters die probeerden mee te tellen, kwam op vijftien tot twintig schoppen.

  Professionele 
  Trappen die volgens de oudste broer Van der V. dodelijk hadden kunnen zijn, een standpunt dat niet werd gedeeld door zijn jongere broer. Die vertelde de rechters dat “je echt een professionele vechter moet zijn wil je iemand doodtrappen.”

  De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.