handen uit de mouwen voor nieuw inloophuis in ommen

    Tijdens de inloopavond het afgelopen voorjaar bij Café De Herberg waren er meer dan zeventig mensen die wilden meedenken. De ideeën die toen geïnventariseerd zijn, worden straks in grote lijnen gerealiseerd.

    In het nieuwe inloophuis staan de deuren straks wijd open en is er geen drempel. Iedereen die zin en/of tijd heeft is welkom. Het huis is voor iedereen. Voor een praatje, een bak koffie, een tosti, een probleem te bespreken, om even te internetten of creatief bezig te zijn. Maar je moet niks. Het huis moet echt een thuis worden, waar je een veilig gevoel hebt. Er komt een grote stamtafel met kranten en een gezellige zithoek met televisie. Er zijn meerdere ruimtes met verschillende activiteiten, die door vrijwilligers georganiseerd worden. Ook voor deze activiteiten zijn vrijwilligers nodig. In het inloophuis is een sociaal agogisch medewerker aanwezig.

    De SOO gaat een Stichting opzetten met ANBI status; pro Deo geholpen door Notaris Post. Stichting Stimuland in Vilsteren ondersteunt de Stichting ook op diverse manieren; belangeloos.

    SOO staat open voor samenwerking met instanties als RIBW, WijZ, Raad en Recht, Samen Doen of GGZ alsmede de gemeente en politie. Maar wil ook samenwerken met de wijksteunpunten in Ommen, WerkPlekPlus of bijvoorbeeld het Vrijwilligerssteunpunt. Ook is er contact gezocht met de ondernemers en Horeca uit in Ommen. Er komt dus een breed netwerk.

    De werkgroep mensen zijn enthousiast. Ben: “Dit is mijn passie. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat werken! Als een olievlek.” Gert: “Hier vind je een plek. Even geen instanties, geen perikelen… even niks moeten, maar rust vinden!” Ook Marian heeft er zin in: “Ik doe mee uit liefde voor mensen. Klinkt zweverig, maar ik vind mensen gewoon leuk!” En Linda, die haar creativiteit wil inzetten: “Ik geef graag dingen door, zonder dat zo’n activiteit meteen geld moet kosten. Wat is er nou mooier, dan dat je iemand blij kunt maken!”

    Een naam voor het nieuwe inloophuis is er nog niet. Daar is een wedstrijd aan verbonden: alle Ommenaren mogen meedenken.

    Vrijwilligers gezocht
    Om het pand aan de Haven Oost 21 waar het inloophuis in komt op te knappen, zoekt SOO (Sociaal Ontmoetingscentrum Ommen) vrijwilligers. Wil je ook mee helpen met verven, de tuin aanpakken, schoonmaken, of andere klusjes? Heb je meubels beschikbaar, een oude vriezer of andere spullen om het inloophuis gezellig te maken? Zou je straks misschien wel gastvrouw|gastheer willen worden of wil je wel een keer koken voor bezoekers? Meld je aan via inloophuisommen@gmail.com. Ook voor financiële ondersteuning of sponsoring.

     

    Meer foto's

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.