gratis fiets graveren tegen fietsdiefstal

  Inwoners moeten een identiteitskaart meenemen om de unieke code van de fiets aan de rechtmatige eigenaar te linken. Want een gegraveerde fiets schrikt fietsendieven af! Het graveerteam is van 9:30 uur tot 15:30 uur aanwezig op het evenemententerrein naast het gemeentehuis van Dalfsen. De traditionele fietstocht van de Damovo vindt dan ook plaats.

  Het frame van de fiets wordt gegraveerd met een unieke code. Na het graveren wordt over de gravure een sticker aangebracht met het nummer in schrift en als barcode. De eigenaar van de fiets krijgt een registratiekaart met gegevens van de fiets mee. Op die manier zijn de gegevens van de fiets altijd bij de hand om aangifte te doen indien de fiets wordt gestolen. Tijdens het graveren kan men zich ook laten informeren hoe diefstal van een fiets kan worden voorkomen, bijvoorbeeld door de fiets met twee sloten op slot te zetten.

  Fiets gestolen
  Wanneer een fiets wordt gestolen, doet de eigenaar hiervan aangifte bij de politie. De unieke code van de fiets wordt met de aangifte opgenomen in het landelijke Fietsdiefstalregister van de RDW. Gestolen fietsen die worden teruggevonden kunnen zo eenvoudig aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

  Kijk voor meer informatie over fietsdiefstal op www.stopfietsdiefstal.nu. Voor meer informatie over de graveeractie kunt u contact opnemen via het online contactformulier op www.dalfsen.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.