Home / gezellig druk bij accordeon and harmonicadag in roode hert

gezellig druk bij accordeon and harmonicadag in roode hert

“Wij houden dit evenement vandaag voor  de dertiende keer”, vertelt organisator Gini Groenhagen uit Almelo. “Gemiddeld organiseren we de dag vijf keer per jaar, hoofdzakelijk in de provincie Overijssel en eenmaal in Drenthe. Er zijn circa veertig deelnemers, allemaal echte amateurs. Sommigen kwamen zelfs met de camper. De meesten kunnen niet eens noten lezen, maar spelen alles op gevoel.”

Groenhagen: “Wat wij belangrijk vinden, is dat niemand ervoor betaald wordt. In het verleden waren enkele drummers die een vergoeding vroegen. Nou, die blijven dan maar weg. We willen hier ook geen elektronische instrumenten. Thuis speel je meestal alleen, gezamenlijk spelen heeft zo iets bijzonders.”

Na het gezamenlijke optreden kregen de afzonderlijke muzikanten elk gemiddeld twee keer twintig minuten het podium. De meeste liederen waren Oudhollands en konden door iedereen wel meegezongen worden.

Lees ook

Het Boek van de Week

Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.