gemeente dalfsen sluit jaarrekening 2017 af met positief resultaat

  Op dinsdag 22 mei vindt de behandeling van de jaarrekening plaats in de raadscommissie. Tijdens de raadsvergadering van 28 mei wordt de jaarrekening definitief vastgesteld.

  Bij de vaststelling van de begroting 2017 werd een positief saldo van € 9.000,- begroot. Door een aantal meevallers in het laatste kwartaal is het definitieve resultaat uitgekomen op €209.000,-. Dit overschot wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Deze reserve kan worden ingezet voor nieuw beleid.

  Mee- en tegenvallers
  Van Leeuwen ziet enkele forse financiële meevallers in de jaarrekening 2017. “Het resultaat van de grondexploitatie komt uit op €5.2 miljoen. Dit resultaat komt vooral door een aanpassing in de regelgeving waardoor winsten eerder genomen moeten worden.” Tegenvallers ziet de wethouder overigens ook. “De kosten binnen het sociaal domein, en met name bij de jeugd zijn in 2017 sterk toegenomen. Tegelijkertijd wordt er door het Rijk ook bezuinigd op deze posten. Deze ontwikkeling baart me wel zorgen, want dit werkt ook door naar de komende de jaren.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.