Home / g hockey enthousiast gestart bij mhc dalfsen

g hockey enthousiast gestart bij mhc dalfsen

Dat bevalt inmiddels zo goed, dat de inlooptrainingen zijn verlengd tot en met woensdag 6 juni bij de Dalfser hockeyclubDe deelnemers zelf vonden het geweldig om in de buitenlucht bezig te zijn op het kunstgrasveld. “Hier doe je het toch voor”, was het commentaar van één van de vrijwilligers, nadat zij een ‘high-five’ had gekregen van een enthousiaste deelnemer. Een andere trainster kreeg een enthousiaste ‘hug’ als er was gescoord. Als toetje konden de deelnemers na afloop van iedere training een partijtje knotshockey spelen tegen hun ouders en trainers.

MHC Dalfsen is met G-hockey begonnen na een spontane inval van Laurens van Aarle en Caroline Slootweg-Graveland. Niet geheel toevallig door hen, omdat zij een opleiding en zeer ruime ervaring hebben in het begeleiden van verstandelijk beperkten. Het plan werd steeds serieuzer, mede door de begeleiding van Ruth Buitenhuis, speciaal begeleider Buitensporten bij De Stuw.

Daarnaast kreeg MHC Dalfsen een financiële ondersteuning van het Fonds Gehandicaptensport (nodig voor de aanschaf van speciale hockey-hulpmiddelen) en sponsoring in natura door Albert Heijn Dalfsen. De lokale supermarkt ondersteunde belangeloos de actie door middel van flesjes water, fruit en snoeprepen.

Wie een keer wilt kennismaken met G-hockey (voor mensen met een verstandelijke beperking) is op woensdag 30 mei en woensdag 6 juni tussen 18.30 en 19.30 u van harte welkom aan de Gerner Es 7a. 

Lees ook

Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

DALFSEN/OMMEN – De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.