Home / feestelijke uitreiking verkeersdiploma op basisscholen dalfsen

feestelijke uitreiking verkeersdiploma op basisscholen dalfsen

Op maandag bezocht Uitslag de scholen in Hoonhorst en Lemelerveld. Schuurman ging naar de scholen in Nieuwleusen en Van Leeuwen nam donderdagmorgen de scholen in Ankum en Dalfsen voor zijn rekening. In Oudleusen gebeurt dat op een later tijdstip.

Bij CBS De Sjaloom in Ankum waren de kinderen klaargestoomd voor het examen door leerkracht Carolien Wissink. Alle dertien leerlingen uit groep acht waren geslaagd, kon Van Leeuwen melden. Elf van de dertien leerlingen gaan het komende leerjaar op de fiets naar Zwolle en twee naar Nieuwleusen. “Dan kunnen jullie het geleerde goed in praktijk brengen”, aldus coördinator Harry Kemper van Veilig Verkeer Nederland afdeling Dalfsen.

Op de vraag van de wethouder of er eventueel verschillen zijn qua verkeersregels in Dalfsen en Zwolle wisten enkele leerlingen feilloos te melden dat bijvoorbeeld de fietsers op de rotondes in Zwolle wel voorrang hebben en dat in Dalfsen niet het geval is. Met een toepasselijk woord van de wethouder werd aan alle geslaagden van groep acht het diploma uitgereikt. Uit handen van coördinator Harry Kemper ontvingen alle geslaagden een pennenset bestaande uit een ballpoint en vulpotlood.

Lees ook

Lampie: Eerlijke pedaalridder

Was het een tijdje terug nog filefietsen, nu is er plenty ruimte. Het is mooi …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.