expositie claire poutsma in de carrousel

  Claire Poutsma is afgestudeerd aan de Klassieke Academie Groningen, waar men vooral realistisch leert schilderen. Nu geeft ze zelf schilderles, onder andere bij haar thuis. Regelmatig gaat ze buiten schilderen, met of zonder cursisten. Ze werkt het concept dan thuis verder uit. “Het landschap ziet er hier geweldig uit in de omgeving van Ommen.” zegt ze, “Als het me lukt een bepaalde sfeer vast te leggen die ik zie ben ik gelukkig. Ruige donkere bomen langs een pad dat naar de oplichtende bosrand leidt of een verstilde grijze dag zonder een zuchtje wind, dat vind ik mooi.”

  Claire krijgt steeds meer vraag om les te geven en dat bevalt haar prima. Ook schildert Claire portretten in opdracht. Het karakter van de persoon op het doek is meestal goed zichtbaar, doordat ze er status, emotie of bijvoorbeeld expressie in verwerkt. Zo word het een ‘eigen’ werk. Onder andere compositie, kleur- en sfeer vind ze ook hier weer belangrijk.
  Meer informatie is te vinden op www.clairepoutsma.nl en op www.carrousel-ommen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.