de eerste graskazen komen eraan

  Als de koeien in het voorjaar naar buiten gaan, eten ze vers gras. Dit is de basis voor de graskaas. Door de caroteen in het verse gras, is de kaas geler van kleur en smaakt nog voller door andere vetten dan de gewone boerenkaas. Menig liefhebber kijkt dan ook reikhalzend uit naar de graskaas.

  Streekproductenwinkel de Baander in Hardenberg bijt de spits af. Op zaterdag 26 mei om 11.00 kan men daar een broodje graskaas eten. Bij kaasboerderij Heileuver wordt de graskaas door een buitenlandse gast om 13.00 officieel aangesneden. Alle klanten eten samen op het erf een stoete met graskaas en degenen – jong of oud- die om 13.00 helemaal in het groen komen, krijgen een lekker stuk graskaas cadeau. Er is die middag ook een rondleiding in de kaasmakerij.

  De meisjes van Ommen bereiden al een wild plan voor en boerderijwinkel ‘Bij de Molen’ in Dalfsen heeft ook een verrassing in petto. Kortom, dankzij alle trouwe zwartbonte/ Frisian Holsteiners van Heileuver kan het voorjaar niet meer stuk!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.