damovofeest barst los in dalfsen

  Over de naamgeving van het feest vertelt bestuurslid Gerda van Emmen van Stichting Damovo: ‘Damovo’ staat voor Dalfsen, motoren en voetbal. Het feest was aanvankelijk opgezet om geld binnen te halen voor de Dalfser motorclub en voetbalvereniging. Dat is nu niet meer het geval, maar de naam is dus gewoon gebleven.” Als vanouds gaat het vierdaagse Damovofeest gepaard met een gezellige dorpskermis, die elke dag om 14.00 uur open gaat.

  Donderdag
  Op de Damovo-donderdag, 10 mei, is er sportiviteit in de vorm van een fietstocht. Deelnemers hebben de keuze uit afstanden van 17, 32,5 en 45 kilometer. Bij deze fietstocht met fraaie routes, hoort een donatiepot voor een goed doel. Vorig jaar steunden we de Samenloop Voor Hoop en SKB, dit jaar hebben we gekozen voor het MS-fonds” vertelt Gerda.

  In de middag worden er voor de kinderen een paar leuke activiteiten gehouden, zoals knutselen met Bonte Nili (vanaf 14.00 uur) en een optreden van Clown Knapie (vanaf 15.00 uur). Ook is er een springkussen waar de kleintjes zich heerlijk kunnen uitleven. Het veelzijdige trio Triple 3 geeft vanaf 17.00 uur een muzikaal optreden in de feesttent en bij goed weer buiten bij het terras.

  Vrijdag
  De vrijdag, 11 mei, begint met de vertrouwde kinderrommelmarkt (14.00-17.00 uur). Bij mooi weer kan het gebeuren buiten plaatsvinden. Ook de scootmobieltocht (start 13.30) is weer terug. “De scootmobieltochten worden al langere tijd gehouden door Saam Welzijn Dalfsen, maar altijd op een dinsdag. Het leek ons daarom leuk de tocht nu eens op een vrijdag te houden tijdens de Damovo. Het wordt vast heel gezellig tijdens deze mooie tocht.”

  Om 21.00 uur barst de Damovo Pre-party Vechtival los. Gerda licht toe: “Al een paar jaar kan de jeugd/oudere jeugd in Dalfsen genieten van het outdoor festival Vechtival. Deze avond dient als voorproefje van het festival dat zaterdag 7 juli in Dalfsen wordt gehouden, we hebben voor deze avond enkele bekende DJ’s weten te strikken. De entree is gratis!”

  Zaterdag
  De vierde en laatste dag van de Damovo begint zaterdag 12 mei om 10.00 uur met de traditionele Oldtimer toertocht, waar oldtimer tractoren en auto’s aan deelnemen. De route voert langs het gemeentehuis.

  Na het grote succes van vorig jaar is er die zaterdag ook weer een Truck Instapdag voor mensen met een verstandelijke en / of lichte lichamelijke beperking. (12.00-17.00 uur). “Het was boven onze verwachting: er nemen bijna tachtig trucks mee. Meer dan genoeg om iedereen mee te laten rijden! We gaan er een mooie dag van maken” vertelt Gerda verheugd.

  Het podium is die zaterdagavond voor coverband Prima Vista, die vanaf 21.30 uur het dak van de feesttent zal spelen. Entree gratis! Voor een compleet overzicht van het programma zie: www.damovodalfsen.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.