Home / cest fini tis klaar einde seizoen

cest fini tis klaar einde seizoen

Lange tijd leek Mariënberg op een krappe maar knappe 1-0 eindzege af te stevenen tegen de nummer drie van de competitie, Quick’20 uit Oldenzaal.Al vroeg waren de Westerparkbewoners op voorsprong gekomen door André Plaggenmarsch die goed voorbereidend werk van Patrick Willems promoveerde naar de 1-0.Ondanks het feit dat Niels van ’t Hoog wederom negen (basis)klanten moest missen bood Mariënberg tegen ieders verwachting goed tegenspel tegen het snelle en beweeglijke Quick’20.

Het tikkie-tak voetbal van de Oldenzaalders werd bezweerd door 11 noeste roodzwarte werkers in het veld. Want naast Quick’20 had Mariënberg in de verstikkende warmte een geduchte tegenstander.
Het sierde onze jongens die ze nog éénmaal er vol voor gingen. D’r op of geen vreten!
Daarom is het oh zo jammer dat in de slotfase het alsnog misging door eigen falen.
Even niet opletten, even een verkeerde beslissing nemen en Quick kwam in de 82e minuut door persoonlijke fouten in de verdediging langszij. Onnodig!
Want Quick’20 was duidelijk de betere ploeg op het sportpark van de Mariënbergers.
Dat kon zelfs een blinde zien. Maar het vizier van de ploeg die volgende week de nacompetitie induikt stond compleet verkeerd afgesteld. Elk schot op het doel vloog hoog over, ver naast of belandde uiteindelijk bij de linker- of rechter cornervlag.

Neuh, als wij Quick niet in het zadel hadden geholpen hadden ze nog wel uren door kunnen blijven voetballen zonder dat er werd gescoord.
In de absolute dying seconds kreeg Mariënberg helemaal de deksel op de roodzwarte neus.
Frank en vrij mocht de aanvaller uithalen vanaf de zestien en verschalkte onze Thijs met een simpel rollertje, 1-2 Quick.

Het was tekenend dat Quick zich na afloop verontschuldigde dat ze toch de punten meenamen naar Oldenzaal, het was een kleine pleister op een open wond die vakkundig dicht werd genaaid door Mariënberg.
Dit was een seizoen die als roodzwarte draad het onophoudelijke blessureleed kende wat als een zwaard van die Damocles boven het Westerpark hing.
Met dit gegeven in ogenschouw genomen heeft Niels, de technische- en medische staf en zijn elftal het maximale eruit weten te persen. Tuurlijk, zijn er altijd verbeterpunten te vinden. Kunnen op enkele zaken zout worden gelegd maar we moeten ook onszelf in de spiegel kijken.

Volgens mij heeft het elftal er alles aan gedaan, gezien de omstandigheden, om er een enerverend seizoen van te maken. Ik zeg dik voldoende, wat jullie zeggen…kan ik nu niet horen.
Laat het opbouwend positief zijn, gericht naar en op de toekomst. Hier kunnen wij zeker mee verder.Als Vrouwe Blessura volgend seizoen een ander sportpark uitkiest voor haar onheil kijk ik nu al uit naar een mooi en in ieder geval beter seizoen. Heren, bedankt! Vaak gescholden, dat is typisch Mainbargs, maar ook weer super genoten van 26 keer 2 x 3 kwartier

Bedankt! Wij gaan nu weer ballen in de bakken….

(AD)
Man van de Wedstrijd: Niek Noeverman, bedankt voor je jarenlange inzet! Het giet oe goed….

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.