cda lpo en christenunie sluiten bestuursakkoord in ommen

  Het Bestuursakkoord Samen Ommen! is een compact akkoord op hoofdlijnen. De centrale, gezamenlijke boodschap is: ‘Samen Ommen: voor, door en met de samenleving’.  In het akkoord staan de ambities en prioriteiten van de coalitiepartijen en hoe zij deze ambities samen met de gemeenteraad en de samenleving van Ommen willen realiseren. Het doel is een zelfstandige en toekomstgerichte gemeente, die economisch sterk, duurzaam, sociaal en waardevol, leefbaar en veilig is.

  Inhoudelijk
  De coalitie heeft afspraken gemaakt over drie inhoudelijke onderwerpen. Het eerste is de verkeerssituatie bij de Hessel Mulertbrug. Voor met name fietsers moeten maatregelen genomen worden om de veiligheid te verbeteren. Volgend jaar wil de coalitie een evaluatie van de openingstijden van winkels en horeca. Ook wil de coalitie aandacht voor de lokale lasten, zoals forensenbelasting, hondenbelasting en de onroerend zaakbelasting voor maatschappelijke gebouwen. Ook is een financieel kader opgenomen in het bestuursakkoord om de ambities te kunnen realiseren.

  De samenleving en de inwoners staan voor de coalitie centraal. Minder overheid, meer samenleving, is de ontwikkeling die de coalitie voor staat. Daarom willen de partijen in gesprek met de mensen in de gemeente over belangrijke, maatschappelijke thema’s. Met de gemeenteraad wordt verkend om welke thema’s het gaat. Hiervan wordt een eerste ‘Ommer Agenda’ gemaakt. Deze agenda is flexibel en dynamisch en beweegt mee met de maatschappelijke behoeftes en ontwikkelingen. Ook willen de partijen, daar waar het kan, samen met de inwoners, organisaties en ondernemers beleid opstellen en uitvoeren.

  Wethouders
  De partijen hebben gekozen voor drie full-time wethouders om uitvoering te geven aan het bestuursakkoord. Aanstaande donderdag om 19.30 uur worden drie beoogde wethouders geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis. De wethouders zijn Ko Scheele (CDA), Leo Bongers (LPO) en Bart Jaspers Faijer (ChristenUnie).


  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.