buitenplaats de horte doet mee aan dag van het kasteel

  Buitenplaats de Horte is een bijzonder landgoed. Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma voor jong en oud. Zo kun je je opgeven voor een excursie met een gids met verhalen over de Horte én over de textielhistorie van Overijssel. Ook is er voor volwassenen een wandelroute uitgezet van 3.5 kilometer. Voor kinderen is er een leuke knutselactiviteit en een beleeftocht met tal van leuke weetjes. De routes starten op het terras in de boomgaard van De Horte. Hier kun je ook een kopje koffie of theedrinken vanuit de Italiaanse koffiekar met taart uit de streek.

  Er starten excursies om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl

  De Horte
  Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk cultuur- en tuinhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas.

  Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.