bijzondere theatervoorstelling in theater de stoomfabriek

  Middels theaterlessen en lessen beeldende kunst hebben de kinderen gezamenlijk toegewerkt naar een voorstelling. Dramadocente Esmé Spijker heeft met de kinderen volop plezier gehad met spel- en theateroefeningen en de voorstelling ingestudeerd. Beeldend docent Saskia Pekelharing begeleidde de kinderen bij het maken van het decor en de toneelattributen. Ook de reclameposters voor de uitvoering hebben de kinderen zelf vormgegeven.

  Het belangrijkste doel van het project was om vluchtelingenkinderen en hun Nederlandse klasgenoten door middel van drama en beeldende vorming beter met elkaar te laten samenwerken; om meer verbinding tussen elkaar aan te brengen. De 26 deelnemende kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar jaar zitten op vijf verschillende scholen in Dalfsen en zijn afkomstig uit Syrië, Pakistan, Congo, Eritrea, Iran en Nederland.

  De voorstelling begint om 17.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Voorafgaand aan de voorstelling zal wethouder Jan Uitslag kort het woord voeren. Na afloop kan er op de eerste verdieping van de Fabriek een consumptie genuttigd worden en kan men proeven van door ouders zelfgemaakte hapjes.

  Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Dalfsen, Saam Welzijn, Rabobank Vaart en Vechtstreek, Rotary Ommen-Dedemsvaart en Foreco Dalfsen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.