balkbrug pakt eerste uitzege van het seizoen

  Na twee opeenvolgende nederlagen is de opmars van de club uit de garnizoensstad gestuit. De vraag was of Balkbrug als derde tegenstander in successie Steenwijk een halt toe kon roepen? Bovendien wil Dik Runherd ook wel eens een uitwedstrijd winnen. Een genoegen die de oefenmeester van ‘de Balk’ seizoen nog niet heeft mogen smaken.

  Tádááá! Het is zo ver. Eindelijk. Een driepunter op vreemde bodem. We noteren 3 mei 2018. Sportcomplex De Nieuwe Gagels in Steenwijk. Runherd was in zijn nopjes. “De strijd was gelijkopgaand. Eerlijk is eerlijk, de gelukkigste heeft gewonnen, maar o, o, o, wat een slechte grasmat. Een weiland, geen voetbalveld. Toch hebben we een prima pot neergezet en zijn goed teruggekomen na een 1-0 achterstand.”

  Diep in het eerste bedrijf maakt doelman Joey Overes zijn enige poedel van de wedstrijd en stompt een corner van Wessel Busscher in eigen doel. Lang kan de thuisclub niet genieten van de voordelige marge. Even later is Steven Zwiers het eindstation van een aanval opgezet door Lennart Baas en panklaar neergelegd door Patrick Bloemberg.

  Na de thee is het een stief kwartiertje zweten op de bank. De 1-1 blijft echter staan en Balkbrug pakt het duel over. Freek Haveman en Jordi Drietelaar laten de kans op 1-2 schieten. Het is Bloemberg die matchwinnaar wordt. Lars Heldt slingert hem met zijn ‘chocoladebeen’ voor en de puntspeler van ‘de Balk’ kopt tegendraads raak. Hierna is het een kwartiertje voorsprong vasthouden tot de eerste zege op vreemde bodem daar is.

  Stand 4E: Oldeholtpade 20-46, Veno 20-45, De Blesse 21-39, Steenwijk 20-37, Ruinen 21-37, Balkbrug 20-30 (40-34), Wacker 20-30 (42-46), Pesse 20-29, Steenwijkerwold 20-28, Oranje Zwart 21-28, Kraggenburg 21-18, RKO 21-16, BEW 20-15 en Old Forward 21-15.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.