andries heidema beoogd commissaris van de koning in overijssel

  Dat meldt RTV Oost.

  Vandaag werd de aanbeveling van Heidema als nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel in een besloten vergadering vastgesteld door Provinciale Staten.

  De aanbeveling gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. Als de aanbeveling wordt overgenomen, wat meestal gebeurt, wordt Heidema voorgedragen bij de Koning voor benoeming van zes jaar.

  Burgemeester van Deventer
  De 56-jarige Heidema is sinds 2007 burgemeester van Deventer. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van Neder-Betuwe en wethouder van Zoetermeer. Als Heidema inderdaad Commissaris van de Koning wordt, is hij de eerste CvdK namens de ChristenUnie.

  Heidema studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Hij beschikt over een landelijk bestuurlijk netwerk, is onder meer bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en het G40 netwerk van Nederlandse gemeenten.

  Verbindend leider
  De provincie zocht naar een energieke persoonlijkheid met een groot hart voor de Overijsselse samenleving. “Provinciale Staten zien Heidema als een verbindend leider, energiek en charismatisch. Wij zien deze elementen uit de profielschets sterk in zijn persoon terug. Hij zal de identiteit van de Overijsselse regio’s goed aanvoelen. Onze inwoners zullen in hem iemand zien zoals zij zich die wensen: aanwezig, betrokken en benaderbaar. Andries Heidema zal voluit gaan voor Overijssel”, aldus Martin Reesink, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.