akoestische schermen voor anjerpunt in hoonhorst

  Anjerpunt Hoonhorst is geopend sinds juni 2016 en gevestigd in Café Restaurant Zalen Kappers. Daarvoor heeft een grootscheepse verbouwing plaatsgevonden. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de akoestiek van de vernieuwde ruimte niet ideaal is, met name niet voor ouderen en slechthorenden. E

  én van de activiteiten in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers is het project ‘Ontmoeten bij de open haard’, voor ouderen en kwetsbare burgers. Dit is een pilot-project dat tot stand is gekomen op initiatief van Saam Welzijn en met medewerking van Plaatselijk Belang Hoonhorst en Ouderenbond KBO. De deelnemers hebben niet alleen behoefte aan een goede akoestiek, maar ook aan een enigszins afgescheiden, prikkelarme ruimte.

  Anjerpunt Hoonhorst is op zoek gegaan naar middelen om met flexibele, akoestische schermen deze afscheiding te bewerkstelligen. Een mooie gift van de Wilhelmus Frijling Stichting was hiervoor een goede start. De inspanningen van Saam Welzijn hebben ertoe geleid dat de Wensstichting Vechtdal van de regionale Juniorkamer een bijdrage heeft geleverd. Samen met een bedrag van Rabobank Vaart en Vechtstreek voor het Kulturhus kon het Anjerpunt de schermen aanschaffen. Het Anjerpunt is hier bijzonder blij mee.

  Anjerpunt Hoonhorst is één van de vier vestigingen van het Kulturhus in Hoonhorst: het heeft een voor iedereen toegankelijke bibliotheek met leestafel, wifi, krant en tijdschriften, het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de inwoners van Hoonhorst en daarnaast een pleisterplaats voor recreanten en toeristen waar zij informatie over het Vechtdal en meer specifiek over Hoonhorst en omgeving kunnen krijgen. Anjerpunt Hoonhorst is dagelijks geopend en wordt volledig gerund door vrijwilligers, of zoals ze in Hoonhorst zeggen: door de ‘noabers’. Sinds de oprichting van het Anjerpunt is het aantal activiteiten voor en door de gemeenschap van Hoonhorst flink gegroeid.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.