agnieten college nieuwleusen heeft aandacht voor jonge mantelzorgers

  In Nederland groeit één op de vijf kinderen op in een gezin met een chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. Theatergroep BINT heeft een pakkende jeugdvoorstelling gemaakt op basis van interviews met kinderen die jonge mantelzorger zijn. De voorstelling ‘What If’ gaat over een aantal ‘Wat als….’ vragen. Wat als jij je moeder eten geeft, in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met klasgenootjes omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan? En wat als jouw vrienden of leraren op school er dan ook nog eens helemaal niks van begrijpen?

  Na de voorstelling gingen de acteurs in gesprek met de jongeren. Aan de hand van stellingen werden de jongeren uitgedaagd om na te denken over de dillema’s en zorgen waar jongeren in een mantelzorgsituatie mee te maken krijgen. De ochtend eindigde met een opdracht waarbij de jongeren advies mogen uitbrengen naar mentoren en klasgenoten die te maken krijgen met jonge mantelzorgers. Vanuit het Agnieten College in Nieuwleusen is er veel aandacht voor (jonge)mantelzorgers. De leerlingen kunnen op school terecht bij de vertrouwenspersonen en vanuit het jongerenwerk van SaamWelzijn is er een spreekuur waar de jongeren terecht kunnen.

  Hendrik Jan van den Berg is jongerenwerker en consulent jonge mantelzorgers bij Saam Welzijn. Hendrik Jan ondersteunt jonge mantelzorgers en maakt het onderwerp bespreekbaar op scholen in de gemeente Dalfsen en hoopt dat er naast het Agnieten College nog meer scholen openstaan voor de voorstelling. Wilt u meer weten over (jonge) mantelzorgers, als school ook aandacht schenken aan het onderwerp of heeft uw kind hulp nodig? Neem dan gerust contact op met Hendrik Jan van den Berg per mail h.vdberg@saamwelzijn.nl of telefoon 06-15919465.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.