zeven koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in hardenberg

  De heer Johannes Alexander Berg (Slagharen) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  De heer Berg was van 1995 tot maart 2013 bestuurslid van de vereniging Streekhistorisch Centrum Slagharen. Deze vereniging beheert het Oalde Meestershuus. Nadat dit huis in de jaren negentig op de nominatie stond om te verdwijnen uit Slagharen, heeft een enthousiaste groep vrijwilligers waaronder de heer Berg dit stukje geschiedenis van het dorp weten te behouden. De heer Berg was in die jaren betrokken bij de transformatie van de oude meesterswoning tot Streekhistorisch museum.

  Daarnaast is de heer Berg al 25 jaar lid van van het kerkelijk zangkoor Cecilia. Daarnaast verricht hij in ieder geval sinds 1990 vrijwilliger onderhoudsklussen aan kerkelijke gebouwen. Verder zamelt de heer Berg enkele keren per jaar kleding in bij de Belte kerk voor het goede doel. Ook chauffeurt de heer Berg vrijwillig voor hulpbehoevenden bij een bezoek aan een arts, ziekenhuis of begrafenis.

  Mevrouw Alberta Horsman-van den Berg (Ane) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  Mevrouw Horsman-van den Berg doet met veel liefde en enthousiasme op diverse terreinen vrijwilligerswerk.Al twintig jaar houdt zij bij toerbeurt in een ploeg vrijwilligers de Vlaswiekkerk in Gramsbergen schoon. Sinds 2002 is zij koster voor PKN Gramsbergen en lid van de zangcommissie, evangelisatiecommissie, diaken (tot 2015) en ouderling (vanaf 2015). Mevrouw Horsman-van den Berg is ook sinds 2002 vrijwilliger van het zorgteam van de protestantse stichting diaconaal vakantiewerk om ouderen en gehandicapten een fijne vakantie te bezorgen. Van 2004 tot en met 2017 was zij coördinator bij de afdeling De Krim-Gramsbergen van De Zonnebloem voor vakanties van ouderen en gehandicapten. Daarnaast is zij sinds 2003 chauffeuse op de buurtbus De Krim-Gramsbergen.

  Mevrouw Gerda Roelina van Marle-Kuik (Dedemsvaart) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  Mevrouw Van Marle-Kuik is oprichtster, voorzitter en leider van gehandicaptensportclub ‘De Bobbers’. De naam van de sportvereniging is ontleend aan de naam van haar zoon, Bob. De sportclub bestaat sinds 1989 en is in 2002 officieel geregistreerd. In december 2016 is de vereniging gestopt vanwege gebrek aan deelname en opvolgers.

  Daarnaast is mevrouw Van Marle voorzitter van het platform Mantelzorg Avereest. Als moeder van een zoon die door een verstandelijke beperking 24 uur per dag zorg nodig heeft, weet zij als ervaringsdeskundige wat mantelzorg betekent. De afgelopen decennia heeft mevrouw Van Marle zich ingezet voor de vele andere mantelzorgers in de gemeente. Sinds 2009 heeft zij zitting in de Wmo adviesraad om het stemgeluid en ervaringen van mantelzorgers te laten horen. Bovendien heeft zij gedurende tien jaar zitting gehad in het Platform Mantelzorg Overijssel.

  De heer Gerrit Willem Lennips (Hardenberg) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  De heer Lennips is sinds 1970 gedurende drie termijnen ouderling geweest van de gereformeerde kerk Heemse-Hardenberg. Vanaf 1977 is hij hulpkoster. Elke zaterdag zorgt hij er voor dat de deuren van kerkelijk centrum De Schakel van 9 tot 12 geopend zijn voor deelnemers aan activiteiten die dan plaatsvinden. Vanaf 2003 is de heer Lennips elke dinsdag- en donderdagmiddag te vinden in AAC De Holte, een arbeids- en activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Op vrijwillige basis verricht hij allerlei klusjes en bereidt hij activiteiten voor die de bezoekers van het centrum doen. Ondanks zijn respectabele leeftijd van 82 jaar blijft de heer Lennips graag in contact met zijn omgeving via de sociale media.

  Mevrouw Maria Anna Hilda Berg-van der Most (Slagharen) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  Mevrouw Berg-van der Most is sinds 1997 op vrijwillige basis koster en beheerder van de RK-kerk Alphonsus de Liguori in Slagharen. Als koster verzorgt zij voor, tijdens en na de reguliere en bijzondere vieringen in de kerk alle voorkomende werkzaamheden. Ook leidt zij misdienaars op en is mevrouw Berg-van der Most zelf misdienaar bij uitvaarten.

  Naast haar werk voor de kerk is zij van 1995 tot 2010 gastvrouw geweest van het Streekhistorisch Centrum annex museum Het Oale Meestershuus. In die tijd was mevrouw Berg druk met het geven van rondleidingen en het inventariseren van alle voorwerpen.

  Ook is mevrouw Berg-van der Most tot 2017 twintig jaar lang bestuurslid geweest van begrafenisvereniging St. Barbara in Slagharen, waarvan ze ook 6 jaar voorzitter was. Mevrouw Berg-van der Most is echtgenote van de heer Berg. Beiden ontvangen een lintje.

  De heer Hendrik Nijeboer (Hardenberg) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  De heer Nijeboer is al decennia lang actief voor de PKN de Witte- of Lambertuskerk in Heemse. Eind jaren negentig was hij een termijn voorzitter van de diaconie. Vanaf 2003 is hij hulpkoster. Enkele malen per maand heeft hij ook dienst tijdens rouw- en trouwdiensten in de kerk.

  Vanaf 1998 tot 2013 was deheer Nijeboer lid van de adviesgroep ouderen en veiligheid van Plaatselijk Belang Heemse. Hij hield zich bezig met het welzijn en veiligheid van 55 plussers in Heemse.

  Daarnaast was de heer Nijeboer van 1999 tot 2009 bestuurslid van de stichting Vrienden van de Saxenburgh groep. Verder was hij vanaf begin jaren tachtig tot 2009 voorzitter van de Vogelvrienden Hardenberg en omstreken. Sinds 2017 is hij wederom voorzitter. Daarnaast was hij gedurende tien jaar voorzitter van de regionale Vogelvrienden Regge- en Vechtstreek.

  Mevrouw Grietje Ramaker-Zweers (Hoogenweg) – Lid in de Orde van Oranje Nassau
  Mevrouw Ramaker-Zweers zamelt sinds halverwege de jaren tachtig kleding, linnen- en beddengoed, schoenen en knuffels in voor vele goede doelen. Zij doet dit onder meer voor Brazilië voor christenen, stichting Ora, Hulp aan Oekraïne en de Oost-Europa zending. Vanaf 2003 werkt zij samen met de stichting Nachamu Nachamu Ami, een hulpverleningsinstantie voor hulpbehoevenden onder het Joodse volk, overal ter wereld. Mevrouw Ramaker stelt haar woning beschikbaar als één van de verzameladressen voor goederen.

  Het echtpaar Ramaker heeft jarenlang een pleegdochter in huis gehad. Daarnaast bood het echtpaar ook onderdak aan minderjarige asielzoekers vanuit de overtuiging dat je mensen niet op straat moet laten leven. Met haar 87 jaar is mevrouw Ramaker-Zweers dit jaar de oudste inwoonster die tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke onderscheiding ontvangt.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.