vv avereest strijdend langs sc daarle

  Foto’s: G.J. vd Veen

  Voor VV Avereest stond vanmiddag de uitwedstrijd tegen SC Daarle op het programma. Hoewel de competitie al op zijn einde loopt, was het de eerste keer dat de beide ploegen elkaar dit seizoen ontmoeten. Deze wedstrijd was nog onderdeel van de 1e periode. SC Daarle is geen onbekende tegenstander voor de tricolores. Al verschillende seizoenen hebben de ploegen tegen elkaar gespeeld.

  SC Daarle is na een sterk begin van het seizoen, de laatste weken wat teruggevallen. Vorige week zaterdag werd echter nog ruim gewonnen van buurman MVV’69, midweeks werd echter verloren van SC Lemele. Wisselende resultaten derhalve. Voor de tricolores dus zaak om de tegenstander niet te onderschatten.

  Bij aankomst op het gezellige sportpark ’n Kadiek waren de restanten van de koningsdag nog goed zichtbaar in de omgeving. Trainer Lamberink kon beschikken over een fitte selectie. Tegenvaller was wel dat Marcel Baas in de warming-up moest afhaken met een blessure. Leyon Courtz startte om die reden in de basis en verving Marcel prima.

  Na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Holtvlüwer, begon Avereest sterk aan de wedstrijd en er was direct sprake van een veldoverwicht. In de 9e minuut nam Jeroen Dijk een prima corner en Jurgen Visscher torende bij de tweede paal boven iedereen uit en knikte de bal prima binnen: 0-1. Een geweldige opsteker en het smaakte naar meer. SC Daarle was echter niet uit het spreekwoordelijke veld geslagen en ging de (fysieke) strijd met de mannen uit Balkbrug niet uit de weg. Men knokte zich, in positieve zin, weer in de wedstrijd en vooral over de linkerkant werd men regelmatig gevaarlijk.

  In de 11e minuut werd een bal redelijk hard teruggespeeld op doelman Reinier Zwijns. Hij kon de bal onvoldoende controleren en speelde hem pardoes in de voeten van een aanstormende tegenstander. Reinier pareerde de eerste inzet nog knap, maar in de herkansing was het een koud kunstje voor Jim Fokke: 1-1. SC Daarle bleef de aanval zoeken en even later werd een bal hard op de paal geschoten van het Avereest doel. Na een half uur kwam VV Avereest weer beter in de wedstrijd en creëerde ook een aantal 100% kansen. Jurgen Visscher strandde op de doelman van Daarle en Jeroen Dijk zocht het doel te hoog.

  Na een corner werd de bal een aantal keren voor het doel van Daarle gebracht en Bernhard Binnendijk leek de bal binnen te tikken. De bal werd echter nog voor de doellijn weggewerkt.

  De fysieke strijd werd heftiger en de verzorgers van beide teams mochten regelmatig het speelveld betreden. De wedstrijd was overigens niet onsportief. Beide teams streden op het scherpst van de snede. Met de 1-1 stand werd de rust bereikt.

  Trainer Lamberink gaf aan dat Avereest compacter diende te spelen en dat de spelers elkaar onderling meer dienden te assisteren, normaal gesproken het sterke punt van de formatie uit Balkbrug.

  Avereest kwam opnieuw fel uit de startblokken en Daarle werd vastgezet op eigen helft. Daarle kwam maar sporadisch in de buurt van het VVA doel. In de 55e minuut passeerde Jurgen Visscher zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd door de attent meegelopen Jeroen Dijk keurig binnengeschoten: 1-2. Avereest rook het bloed en men bleef de betere ploeg. Hardwerkend en met veel inzet werden de duels aangegaan. De kansen konden dan ook niet uitblijven. Niek Kuiper speelde zichzelf vrij en hij passeerde ook de doelman. De meegelopen Leyon Courtz gaf echter het laatste tikje. De scheidsrechter keurde het doelpunt af. Even later werd Jurgen Visscher weggestuurd en hij kapte de bal naar binnen. Zijn harde inzet belandde echter op de lat. Hij zou toch niet…..? De aloude voetbalwet van: ‘zelf niet scoren….dan….. De wet trad deze middag niet in werking!

  In de 73e minuut werd een hard schot van Jurgen nog knap gekeerd door de doelman. De altijd hardwerkende Yorick Bonen kopt de afvallende bal echter uitstekend binnen: 1-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Echter in een kort tijdsbestek kreeg Kevin Buiter twee gele kaarten en mocht hij voortijdig gaan douchen. Daarle wist de numerieke meerderheid niet uit te spelen en men creëerde ook geen kansen. De achterhoede onder leiding van Rene Koster had de zaken prima op orde. De beste kansen waren voor VV Avereest. Na een mooie aanval en prima voorzet van Nick Buiter, schoot Yorick Bonen de bal net naast en een kopbal van Dani Docter belandde op de paal.

  Na een ruime blessuretijd (terecht) besloot scheidsrechter Holtvlüwer dat het welletjes was geweest en mocht de Louwdijk-Rooth formatie weer drie punten bijschrijven. De 2e plaats is nu stevig in handen met een voorsprong van 5 punten op Bruchterveld.

  Een terechte overwinning en trainer Lamberink was vooral tevreden over de volwassen manier waarop de overwinning was behaald. Het spel was deze middag niet geweldig, maar ook mindere wedstrijden winnen is een kwaliteit. Met strijd en inzet is ook resultaat te behalen. Eigenlijk voorwaarde één om wedstrijden tot een goed einde te brengen.

  Volgende week staat de erg belangrijke uitwedstrijd tegen Rijssen Vooruit op het programma. De Rijssenaren strijden nog volop voor de 4e plaats en men is goed bezig aan de Stokmansveldweg in Rijssen. Vanmiddag werd koploper PH Almelo knap op een gelijkspel gehouden. Volgende week staat ook de wedstrijd DKB – PH Almelo op het programma, dus volop spanning in de strijd om de plaatsen één tot en met vier.

  Om 14.30 uur zal worden afgetrapt in Rijssen. De steun van de trouwe supporters zal zeker nodig zijn om deze pittige wedstrijd tot een goed einde te brengen.

  Opstelling VV Avereest: Zwijns; N. Buiter, Koster, Binnendijk, Docter; Kuiper (M. Dijk), K. Buiter, Courtz, J. Dijk, Visscher, Bonen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.