vv avereest domineert en scoort er zeven tegen svv56

  Het veld in Sibculo ligt er op zich prima bij, toch was het niet echt lekker voetballen hier en daar. Of zijn we nu te gewend geraakt aan kunstgras… Afijn. SVV had er zin in en drukte Avereest volledig terug op eigen helft in de beginfase. Avereest stond organisatorisch niet helemaal zoals het hoorde en er werd geprobeerd om op te bouwen, wat niet lukte. Een viertal corners en een naast geschoten vrije trap leverde geen voorsprong op voor de thuisploeg. Na het stormachtige begin uit Sibculo liet Avereest ook van zich spreken. Een vlot lopende aanval kwam via Yorick Bonen en Jurgen Visscher voor de voeten van Marcel Baas, maar hij wist de bal niet te drukken van een meter of zestien.

  Amper een minuut later was het wel raak voor VVA! Rechtshalf Niek Kuiper laat menig linksback zijn hielen zien, ook in zijn eerste acties lukte dit. Niek snelde langs zijn tegenstander en de voorzet was op maat. De ‘airtime’ van Jurgen Visscher was beter dan zijn mandekker en de kopbal viel binnen in de lange hoek, 0-1! Een mooi doelpunt, wat misschien wel ietwat tegen de verhouding in was. Toch is het ook de klasse van Jurgen te noemen. Hij maakte alweer zijn 15e goal van het seizoen. Na de 0-1 kwam het duel meer in evenwicht. Avereest bleef echter wel slordig spelen. Het opbouwen lukte niet echt en iets meer opportunisme was veiliger geweest. De handige nummer tien van SVV speelde tussen de linies en kreeg vaak snel de bal als VVA balverlies leed. Keeper Zwijns werd rond het halfuur bijna getest door aanvoerder Jan Nijboer, maar hij vergat zijn hoofd tegen de bal te zetten.

  In de 40e minuut werd spits Bonen tijdens een aanval omvergetrokken zonder dat de bal in de buurt was. Scheidsrechter Schalkwijk zag dit en floot voor een vrije trap. Kevin Buiter ontfermde zich over deze klus en dat deed hij fantastisch! Kevin krulde de bal met veel effect en voldoende vaart over de muur en in de kruising. De keeper raakte het speeltuig nog aan, maar de bal viel alsnog binnenkantje paal binnen. Zelfs de omroepster van SVV riep enthousiast zijn naam door de speakers. Ineens stond het 0-2 voor Avereest! Een prettige ruststand in de wetenschap dat SVV uit altijd lastig is en het ook deze middag voor rust niet echt wilde vlotten. Er werd aangegeven dat zakelijk voetballen op dit moment prioriteit had, ondanks dat VVA het normaal gesproken ook moet hebben van haar voetballende vermogen.

  In het tweede bedrijf was er maar een ploeg die aanspraak maakte op de punten en dat was Avereest. De wedstrijd werd in de 49e minuut al bijna beslist door Niek Kuiper, maar hij mikte naast nadat Jurgen Visscher in een 1-op-1 op de keeper stuitte. SVV wilde erg aanvallend spelen om aansluiting te zoeken, maar werd daardoor achterin erg kwetsbaar. Bonen en Visscher wonnen veel duels voorin en in de wetenschap dat SVV geen laatste man overhield, kon het bijna niet mis gaan voor VVA.
  Een corner was nodig voor de 0-3. De bal bleef hangen in de zestien en werd weggekopt richting de rand van de zestien. Daar stond Yorick Bonen attent opgesteld en zijn volley viel verwoestend tegen het net aan! Het was de opmaat voor meer mooie goals van de altijd hardwerkende spits. Marcel Baas werd tussendoor gewisseld voor Léyon Courtz. Een paar minuten later kreeg Bonen de bal mee van Jeroen Dijk. Van een meter of 22 zag hij de keeper van SVV te ver voor zijn goal staan en de stift was subliem: 0-4! Al snel viel ook de vijfde treffer aan Avereester zijde. Visscher werd weggestuurd richting de keeper nadat een verdediger een dieptebal niet goed verwerkte. Jurgen omspeelde de keeper waarna Niek Kuiper de hobbelende voorzet promoveerde tot doelpunt. Dani Docter kon zijn stempel ditmaal in aanvallend opzicht wat minder op de wedstrijd drukken, al was het verdedigend weer degelijk van de linksback. Nick Jonkman was zijn vervanger.

  Yorick Bonen completeerde hierna zijn hattrick. De goed spelende Léyon Courtz gaf de bal mee aan Bonen, die met links de keeper verschalkte met een listige chip. Wederom een fraai doelpunt van hem! Yorick staat na vandaag op 14 treffers in 16 wedstrijden. Marcel Dijk kwam een kwartier voor tijd weer binnen de lijnen voor Kevin Buiter, hopelijk is hij snel weer 100% wedstrijdfit!

  Zo lijkt het alsof VV Avereest de thuisploeg helemaal kapot speelde, maar dit gebeurde veelal vanuit de omschakeling. Het was een middag met veel lange ballen van beide ploegen, maar VVA ging hier gewoonweg beter mee om. Het centrale duo Koster en Binnendijk wonnen ook nu vrijwel alle duels en Nick Buiter neutraliseerde de aanvalsdrang van Sibculo’s linkerzijde. Toch kreeg SVV de 1-6 in het net gewerkt nadat een vrije trap vanaf de zijkant maar niet werd weggewerkt. Zwijns dook nog, maar was kansloos. Typerend was de 1-7 van Niek Kuiper. Jeroen Dijk liet duidelijk merken dat een vrije trap vanaf de middenlijn ging worden gecrost, maar SVV verleende geen rugdekking aan de linksback. Niek was wederom sneller en haalde prachtig uit in de kruising! Zo waren bijna alle doelpunten van VVA van grote schoonheid. SVV bleef lange ballen geven, waar de 2-7 ook uit ontstond. Een schot door een bos van benen viel binnen. Dhr. Schalkwijk vond het hierna goed geweest en blies voor de laatste maal op de fluit.

  Zo heeft VV Avereest uitstekende zaken gedaan na de winstpartij op PH, helemaal toen bekend werd dat Bruchterveld thuis verloor van DKB! Trainer Lamberink blijft erop hameren dat de selectie van week tot week moet blijven leven en dat verloopt dan ook prima. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Rijssen op het programma!

  Opstelling VV Avereest: Zwijns; N. Buiter, Koster, Binnendijk, Docter (Jonkman); Kuiper, K. Buiter (M. Dijk), Baas (Courtz), J. Dijk; Visscher, Bonen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.