vv avereest brengt ph almelo de eerste nederlaag toe

  De kraker in de 4e klasse D stond vandaag op het programma. VV Avereest – PH (Prins Hendrik) Almelo. De geel-zwarten staan al het gehele seizoen ongeslagen bovenaan en het is wachten op de dag waarop de kampioensvlag kan worden gehesen. Bruchterveld was er twee weken geleden in geslaagd om PH het eerste puntenverlies te bezorgen, een knappe prestatie! Voor de tricolores de uitdaging om PH de eerste nederlaag te bezorgen. Vooralsnog geen eenvoudige opgave. De ploeg van trainer Bouck beschikt over prima spelers en veel scorend vermogen (104 gescoorde doelpunten zegt genoeg).

  Zonder de langdurig geblesseerden Marcel Dijk, Bart Koster en Remon Pielman, kon trainer Lamberink verder over een fitte selectie beschikken. De spelers waren optimaal gemotiveerd om revanche te nemen voor de forse nederlaag in de uitwedstrijd. De weersomstandigheden waren uitstekend. Een heerlijk zonnetje en weinig wind. Omstandigheden waaronder voetbal gespeeld dient te worden.

  Scheidsrechter van dienst was de heer Afman die bij de aftrap aangaf er een mooie wedstrijd van de te willen maken. En dat is gelukt! Na een prima doelpunt van pupil van de week, Jens Hagedoorn, begon de Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug geconcentreerd aan de wedstrijd.
  PH Almelo was de eerste 10 minuten de bovenliggende partij en wenste zo snel mogelijk duidelijk te maken dat men gekomen was voor de overwinning. De verdediging van Avereest stond deze middag echter als een huis onder leiding van Rene Koster en Bernhard Binnendijk en als er al gevaar ontstond dan was doelman Reinier Zwijns een betrouwbaar eindstation. De vleugelverdedigers Nick Buiter en Dani Docter hielden de gevaarlijke vleugelaanvallers van PH prima in bedwang en daarmee was al veel aanvallend gevaar bezworen.

  Na ruim een kwartier kwam er meer evenwicht in het duel en de eerste aanvallende bedoelingen van Avereest werden duidelijk. In de 23e minuut speelde Niek Kuiper de bal langs zijn directe tegenstander, de bal leek richting de doelman van PH te gaan, maar als het beroemde ‘duveltje uit een doosje’ kwam Jurgen Visscher achter zijn tegenstander vandaan en uit een moeilijke hoek passeerde hij de doelman met een bekeken schot in de verre hoek: 1-0. In de 26e minuut veroverde de sterk spelende Marcel Baas de bal op het middenveld en stuurde Niek Kuiper de diepte in. Niek was niet zelfzuchtig en legt de bal breed op de meegelopen Jurgen Visscher. De anders zo trefzekere spits schoof de bal voor een leeg doel naast…..

  Kort daarna opnieuw een gewonnen duel op het middenveld en opnieuw werd Niek Kuiper weggestuurd. Hij behield het overzicht en met volle inzet tikte Yorick Bonen de bal binnen: 2-0. Iedereen die Avereest een warm hart toedraagt wreef zich eens in de ogen, wat ging er gebeuren?

  Trainer Bouck van PH was duidelijk niet tevreden over de prestatie van zijn manschappen en wisselde al nu ruim een half uur twee spelers.
  Het lukte Avereest om de controle over de wedstrijd te houden. Jurgen Visscher kreeg de bal prima aangespeeld van de overal aanwezige en goed spelende Jeroen Dijk. Jurgen passeerde een aantal tegenstanders en gaf de bal mee aan Niek Kuiper. Niek kapte één tegenstander teveel uit en daarmee ging deze kans verloren. In de 40e minuut werd een crosspass prachtig gecontroleerd door Yorick Bonen en hij opende direct de aanval door Jurgen Visscher de diepte in te sturen. Jurgen was duidelijk sneller dan zijn directe tegenstanders. Zijn stiftbal over de keeper eindigde echter aan de verkeerde kant van de kruising. Direct daarna gaf de linksbuiten van PH een uitstekende voorzet die echter wordt naast gekopt.

  Vlak voor het rustsignaal kreeg PH een vrije trap die snel werd genomen. Doelman Zwijns tikte de bal stijlvol uit de kruising.

  De tomeloze inzet en de weersomstandigheden hadden veel gevraagd van de tricolores, dus het rustsignaal kwam als geroepen. Trainer Lamberink drukte de spelers op het hart om deze passie en inzet vast te houden en zodoende zichzelf te belonen.

  Avereest verwachtte dat een getergd PH uit de kleedkamer zou komen om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Avereest had echter geen ‘after rust’ dipje en bleef de controle houden waarbij vooral Kevin Buiter veel werk verzette op het middenveld. De spitsen Visscher en Bonen bleven druk zetten op de achterhoede van PH en zodoende kwam PH niet tot echte aanvallen en uitgespeelde kansen. In de 60e minuut won de ijzersterk spelende Rene Koster zijn zoveelste luchtduel en wist direct daarna Jurgen Visscher de diepte in te sturen. Jurgen passeerde zijn directe tegenstander, maar zijn voorzet was net te scherp voor zijn medestrijder aan het front Yorick Bonen. In de 65e minuut pikte Jurgen de bal handig van de voet van een verdediger en speelde Yorick Bonen aan. Yorick speelde door op Niek Kuiper. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Avereest kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het beroemde slot te gooien, maar liet dit na. En liet zo PH ‘in leven’.

  In de daaropvolgende periode kwam PH steeds meer opzetten en een aantal hachelijke situaties was het gevolg. Echte uitgespeelde kansen creëerde de ploeg uit Almelo echter niet. De ingevallen Leyon Courtz en Nick Jonkman zorgden voor nieuwe energie een draaiden moeiteloos mee in de hardwerkende formatie uit Balkbrug. In de 83e minuut kreeg PH een vrije trap na een vermeende handsbal van René Koster. De bal kwam echter op zijn rug in plaats van op zijn arm…De vrije trap werd hard, door de muur geschoten en verdween achter de kansloze doelman Zwijns: 2-1.

  Dit leek het sein te worden voor een slotoffensief van PH om zo een dreigende nederlaag af te wenden. De tricolores bleven echter (niemand uitgezonderd!) hard werken en voetballen voor de overwinning.

  Na ruim 5 minuten blessuretijd besloot de goed leidende scheidrechter Afman een einde te maken aan de spannende pot voetbal. Een daverend applaus van de vele toeschouwers was het mooiste compliment voor de spelers.

  Op basis van de inzet, werklust en het aantal kansen een terechte overwinning voor Avereest. PH Almelo was de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Een prestatie van formaat! Trainer Stef Lamberink gaf aan dat het een overwinning van het collectief was en dat iedereen zijn specifieke kwaliteiten had benut en zich wilde inzetten voor zijn medespelers. En dat men zichzelf terecht had beloond.
  De sportieve tegenstander uit Almelo complimenteerde VVA met de verdiende overwinning.

  Een heerlijke opsteker voor de tricolores met het oog op het behalen van de nacompetitie. Voor PH is het (even) uitstel van het kampioenschap wat de ‘koninklijke’ uit Almelo niet kan ontgaan.

  Volgende week staat er voor Avereest de zware uitwedstrijd tegen SVV uit Sibculo op het programma. Het is zaak om te genieten van de prachtige overwinning van vanmiddag, maar de blik vanaf volgende week dinsdag volledig op dit duel te richten. Met dezelfde inzet en teamspirit is er veel mogelijk.

  Opstelling VVA:
  Reinier Zwijns, Nick Buiter, René Koster, Bernhard Binnendijk, Dani Docter, Niek Kuiper (Leyon Courtz), Kevin Buiter, Marcel Baas (Nick Jonkman), Jeroen Dijk, Yorick Bonen, Jurgen Visscher.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.