vv avereest boekt zakelijke zege op sc rijssen

  De dag na het officiële 25 jarig bestaan was VVA gastheer voor SC Rijssen. De mannen van trainer Stef Lamberink wilden de feestvreugde graag verhogen door de drie punten in Balkbrug te houden. De tricolores zitten de laatste weken in de bekende ‘flow’. Prima overwinningen op PH Almelo en SVV’56 waren hiervan het gevolg. Vanmiddag een tegenstander waar, gezien de ranglijst, van gewonnen zou moeten worden. Maar….. de ranglijst kan ook voor (ongewilde) onderschatting zorgen. Daarbij het gegeven dat SC Rijssen wel de ploeg is die in december 2017 VV Avereest een nederlaag toebracht. Op voorhand dus geen gelopen wedstrijd.

  De omstandigheden waren prima. Prachtig weer, toeschouwers langs de kant en op het terras. Een fijne sfeer op Sportpark de Balk. De arbiter van dienst, de heer Otter, gaf eerst de pupil van de week David Arling de kans om de doelman van SC Rijssen te passeren. En dat deed David uitstekend.
  Met de steeds fitter wordende Marcel Dijk weer bij de selectie, begon VV Avereest in dezelfde opstelling als vorige week. Avereest probeerde zoals verwacht mocht worden om direct het initiatief te nemen. SC Rijssen had, gelukkig, er ook voor gekozen om vooruit te voetballen. Dit in plaats van de inmiddels beroemde ‘bus te parkeren’. De tricolores begonnen geconcentreerd en al in de 3e minuut verstuurde Marcel Baas een mooie pass richting Jurgen Visscher. Jurgen ging alleen op de doelman af, hij plaatste de bal echter langs de, voor VVA, verkeerde kant van de paal. VVA bleef de ploeg met het meeste balbezit en geduldig werd geprobeerd om de verdediging van de Rijssenaren te ontrafelen. Het spel speelde zich dan ook vooral af op de helft van SC Rijssen. Na een aantal corners op rij besloot Marcel Baas om in de 16e minuut een afvallende bal vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer op het doel te schieten. De bal verdween prachtig achter de kansloze doelman: 1-0.

  De Louwdijk-Rooth formatie uit Balkbrug bleef druk zetten en de duels werden gewonnen. Te snel werd echter gekozen voor de voorzet richting het strafschopgebied van de Rijssenaren. Verschillende voorzetten waren dan ook een prooi voor de verdediging van SC Rijssen onder leiding van Maxim van Straaten. In de 22e minuut kwam een voorzet in het 5 meter gebied van SC Rijssen. Jurgen Visscher sprong hoger dan doelman Nijland en knikte de bal over de lijn: 2-0. Avereest nam iets gas terug. De weersomstandigheden zullen hier ook debet aan geweest zijn en er waren weinig hoogtepunten te noteren. SC Rijssen kreeg nog wel een vrije trap die echter een heel eind richting het achterliggende openluchttheater werd geschoten. Voor de tricolores misschien een teken om toch de voorstelling op het veld weer op te pakken. In de 40e minuut een prachtige combinatie tussen Kevin Buiter en Jurgen Visscher. Jurgen gaf de bal prima voor het doel. De veelvuldig opkomende vleugelverdediger Dani Docter was nu zelfs voor het doel te vinden en schoof de bal keurig binnen: 3-0. Het eerste doelpunt van de weer prima spelende Dani in VVA 1. Gefeliciteerd Dani!

  Scheidsrechter Otter gaf aan dat het tijd was om een kopje thee te gaan drinken.
  In de rust werd er door trainer Lamberink wel aangegeven dat er meer nauwkeurigheid in de passing diende te komen. Met dezelfde 11 spelers aan VVA kant werd begonnen aan de 2e helft. Ook nu weer een bovenliggend VV Avereest en SC Rijssen wat compact spelend probeerde om meer tegendoelpunten te voorkomen. Het moet en mag gezegd, de formatie uit Rijssen van de sympathieke trainer Gerald Willems, bleef sportief spelen en dat zorgde er ook voor de er deze middag geen gele kaarten werden gegeven.
  De tricolores zochten regelmatig de aanvallende oplossingen via de zijkanten en daar waren Niek Kuiper en Jurgen Visscher hun directe tegenstanders regelmatig te snel af. Met een iets nauwkeuriger voortzetting had de score snel hoger op kunnen lopen.
  In de 54e minuut werd er een mooie voorzet vanaf de rechterkant gegeven. Jurgen Visscher kwam in het luchtduel hoger dan zijn tegenstander en doelman Nijland en kopte de bal tegendraads in de verre hoek: 4-0.

  Aan beide kanten werd er door de trainers gewisseld. De vermoeidheid begon de mannen in het veld ook wat parten te spelen. Wat gezien de temperatuur begrijpelijk is. Avereest kreeg nog een aantal prima mogelijkheden na goede aanvallen, maar de score onderging ging geen verandering. In de 73e minuut passeerde Jurgen Visscher, bijna op de achterlijn, zijn directe tegenstander en zijn heerlijke voorzet werd snoeihard binnengeschoten door de attente Niek Kuiper: 5-0. Een echte ‘spitsengoal’ zoals de kenners dat omschrijven.

  Marcel Dijk maakte ook weer zijn minuten deze middag en lijkt weer helemaal op de weg terug. Ondanks een tweetal (tussentijdse) drinkpauzes besloot de rustig en goed leidende scheidsrechter Otter om na 90 minuten een einde aan de wedstrijd te maken. Voor VV Avereest een prima overwinning en zeker toen bekend werd dat Bruchterveld gelijk had gespeeld. VVA staat nu stevig op de 2e plaats en is koploper in de 2e periode. Trainer Lamberink was content over het begin van de wedstrijd en sprak van een zakelijke overwinning. Trainer Willems van SC Rijssen gaf aan dat, ondanks het feit dat hij een aantal basisspelers miste, het niveauverschil vanmiddag te groot was.

  Een nuttige overwinning deze middag. Er staan nog 4 wedstrijden op het programma. Voor Avereest is het zaak om de spirit en overtuiging vast te houden. Dan kan het jubileumjaar nog een mooi toetje krijgen! Volgende week reizen de mannen uit Balkbrug af naar Daarle om daar tegen de plaatselijk SC te spelen. Beide ploegen hebben elkaar in competitieverband dit seizoen nog niet getroffen. Daarle is na een sterk begin iets weggezakt, maar zal er zeker op gebrand zijn om de opmars van VVA een halt toe te roepen.

  Er zal om 14.30 uur worden begonnen op Sportpark N’ Kadiek in Daarle onder leiding van de heer Holtvluwer. We hopen dat er veel supporters ons ook deze middag weer komen aanmoedigen.

  Opstelling VV Avereest: Zwijns; N. Buiter (Jonkman), Koster, Binnendijk, Docter; Kuiper, K. Buiter, Baas, J. Dijk (M. Dijk); Visscher, Bonen (Courtz).

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.