voorleesfinale heeft deelnemers uit ommen wijhe en beerzerveld

  In totaal zijn nog tien kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Overijssel in de race om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2018’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar het op woensdag 23 mei opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in de Schouwburg in Amstelveen.

  De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

  De provinciale finalisten voor Overijssel zijn:
  Sarah van Pruissen van Basisschool De Aquarel uit Zwolle
  Luna Herder van St. Jozefschool uit Wijhe
  Tess Lennips van Basisschool De Hoekstee uit Beerzerveld
  Lotte Weernink van Basisschool Heeckeren uit Goor
  Johanna van den Berg van Prinseschool uit Enschede
  Lynn Dassen van Basisschool De Wingerd uit Zwolle
  Amélie Timmermans van Basisschool De Peppel uit Nijverdal
  Albert Hazeleger van Basisschool Het Koloriet uit Ommen
  Duke ter Grote van Mariaschool uit Langeveen
  Lisa Knol van Basisschool De Troubadour uit Glanerbrug

  Dit jaar hebben maar liefst 3474 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provincie Overijssel waren dit 432 kinderen.

  De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.