voorbeschouwing marienberg sv wilhelminaschool

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Komend seizoen staat Anne de Jong voor de noeste Hengeloërs, die onlangs zijn contract tekende.
  Vorige week won men tamelijk eenvoudig van de studenten uit Enschede en onderwees de School de UT’ers met speels gemak. Althans dat deed de uitslag wel een beetje vermoeden.
  Met 0-4 ging Drienerlo de Bietenbrug op! Wilhelminaschool verdeelde in de maand maart keurig de winst- en verliespartijen. Naast de winst op Drienerlo won de School tevens van rode lantaarndrager Achilles
  Enschede (5-1).

  Tweemaal werd er verloren in de maand die zijn staart weer eens zwabberend roerde, te weten van koploper Oranje Nassau (1-0) en van voetbalvereniging Hellendoorn (0-2).

  Kortom, niks nieuws onder de goudgele zon op sportpark Vikkershoek. Ze wonnen van clubs waar je in deze fase gewoon van moet winnen en dolven het onderspit van elftallen waar je tegen mag verliezen. Vorig jaar wisten wij op een doordeweekse donderdagavond middels een hecht collectief en op het botte tandvlees tevens te winnen. André Plaggenmarsch kopte ons destijds naar een zwaar maar daarom niet minder verdiende 1-2 overwinning.

  Ondertussen hebben wij in 2018 nog niet verloren en zijn zelfs 9 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Vaak als je zulke zaken gaat aankaarten roep je het onheil over jezelf af. Tja….?!?!?
  Maar wij zijn voor de duvel niet bang en willen nog wel eens een gokje wagen. Onze laatste verliespartij dateert van ruim 5 maanden geleden. Op 25 november waren wij in Hengelo Juliana’32 helaas niet de baas. Met een 3-2 nederlaag werden wij door de ploeg van Ome Johan huiswaarts gestuurd.

  Afgelopen zaterdag haalden wij in Nijverdal een eveneens, zwaarbevochten, remise op van sportpark Gagelman. Het werd een duel van grote mannen versus grote mannen. Roodzwart vs Roodzwart. Het was maar door welke roodzwarte bril je het duel volgde. In grote lijnen kwamen de stukkies van beide verenigingen wel overeen maar legden de razende reporters op verschillende incidenten, situaties en gebeurtenissen het grove zout. Ach, de soep wordt nooit zo heet gegeten als deze wordt opgediend. Met een zelf gebakken kruidkoek van Moe en besmeerd met echte roomboter las ik het relaas van een bloedeloos gelijkspel….Waarvan Akte!

  Het werd een keurige 1-1 waar wij in de slotfase nog sneaky met de volle buit hadden kunnen vertrekken. Aan de andere kant waren de mannen van trainert Harry Warmelink dicht bij een zege maar maakte Thijs zich niet Altena. Kortom, DES te beter dat het een gelijkspel werd. Konden wij allebei mee leven……We zien elkaar volgend jaar weer, kieken wie dan aan het korste eind trekt!

  Zaterdag duzz Wilhelminaschool, ooit opgericht door de staalarbeiders van Stork. Vorig seizoen smeden ze het ijzer veel h(b)eter….wat ik oe brom! Ze eindigden namelijk op de 5e stek. Daar zijn ze voorlopig nog een eindje van verwijderd. Maar het kan verkeren, zes punten is in feite maar twee winstpartijen. Als ze het ritme van maart in april blijven aanhouden dan zitten wij trouwens wel gebeiteld. Of doet Wilhelminaschol gewoon wat ie wil in april….?

  Hier zo zittend aan de kust, gisteren nog met een SkuumKoppe on the side, kan ik helaas geen kijkje nemen in de ziekenboeg op het Westerpark. Wat dat betreft zijn de kaarten net zo geschud als de eerste ontmoeting tussen Mariënberg en Wilhelminaschool in Hengelo vorig jaar. Blessures zijn er genoeg maar onze Niels van ‘t hanteert iedere week zijn gouden wetje wat ik hier van de week tevens las op een verweerd tegeltje in strandtent Paal 6 : ‘Je kunt de golven niet tegenhouden maar je kunt wel leren surfen’. Vrij vertaald naar plat Mainbargs: ‘Blessures kun je niet tegenhouden maar je kunt wel samen leren voetballen’ , of iets van die strekking. Geloel zou een andere trainert weer zeggen. Met andere woorden, laten we maar gaan voetballen. Ik voorspel een 3-1 overwinning. Het duel staat onder leiding van de heer Eddy de Gier, 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

  Veule wille en succes Mannen! (AD)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.