vilsteren schiet wapserveen aan flarden

  Voorwaarde is dat je zelf je wedstrijdjes blijft winnen. Op papier mocht Wapserveen geen onoverkomelijke sta-in-de-weg zijn. Maar met ranglijstjournalistiek koop je niets. Op een kale, open steppe ergens tussen Havelte en Vledder, ging Zwinselman er met zijn gele horde met 4-3 af. Dat mocht niet weer gebeuren natuurlijk.

  De geruchten gaan dat zondag tegen de klok van drie uur ’s middags de krentenbloesems spontaan rond de Molenesch open sprongen… Oké, flauwekul. Feit blijft dat Vilsteren een excellente eerste helft neerzette op de fraaie kunstmat. “We hebben Wapserveen niet alleen afgetroefd op inzet”, bevestigde Hendri Zwinselman. “Maar zeker ook op kwaliteit. Het was heel goed! Ja, ik ben dik tevreden.” Bij rust leidde de thuisclub al met 5-0. Wouter Mars leidde het doelpuntenfestijn in, daarna waren Niels Noordman, twee keer Elroy Bloo en nogmaals Mars productief. “De tweede helft was iets minder. Ingegeven door de stand natuurlijk en ja, dan wil iedereen zijn doelpuntje mee pikken.”

  Nauwelijks op gang voor het tweede bedrijf weet Wapserveen zowaar tegen te scoren. Het is vooral Jesper Peul die hiervan baalt, want doelverdedigers houden graag de nul. ‘Architect’ Jelle Niens herstelt de marge van zes. “Mooi voor hem. Goede speler, alleen hij scoort niet zo vaak”, vult Zwinselman aan. Elroy Bloo heeft de smaak te pakken en voltooit zijn ‘valse hattrick’, een derde goal, maar niet in dezelfde speelhelft. De achtste en laatste treffer kwam van de voet van Jari Vlierman, door zijn trainer liefkozend ‘onze eigen Roberto Carlos’ genoemd, vanwege een vergelijkbare en even ongebreidelde aanvalslust als de voormalige Braziliaanse international. Toch was dit niet het slotakkoord, want met het eind in zicht weten de bezoekers het net zowaar voor de tweede keer te vinden. Wat een cijfers, 8-2, goedemorgen, is me dat even een dijk van een revanche op de eerdere 4-3 nederlaag!

  Stand 5A: IJhorst 15-35, Ulu Spor 14-34, Uffelte 16-31, Scheerwolde 13-30, Vilsteren 17-28 (3 punten in mindering), Giethoorn 13-25, DOS ’63 14-18, DVSV 16-18, Wapserveen 16-11, Kuinre 13-10, Blankenham 14-4 (-37) en Willemsoord 14-4 (-56).

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.