usv op zn paasbest tegen sleen 5 2

  Verslag Ben Schuurman
  Foto’s: Peter Meijerink

  Zonder spelmaker Frank Kuiper, maar met de herstelde controleur Niek Hamers, maakte USV vanaf de aftrap het verschil. Met veel energie werd de onzekere verdediging van de gasten onder druk gezet. In de 13e minuut leverde die aanpak succes op. Rick Timmerman zag Leon Kooiker bij de tweede paal. De voorzet was op maat, de afronding perfect (1-0).

  Eenmaal op de helft van USV was Sleen zeker niet ongevaarlijk. Handenbinder Ranil Briek probeerde het een paar keer over links terwijl ook spits Pelle Bos om aandacht vroeg. Toch had USV voortdurend het beste van het spel. Vlak voor rust had Mathijs van Faassen de 2-0 op zijn schoen. De inzet van de routinier verdween hoog over het doel. In de tegenaanval was Sleen dicht bij de gelijkmaker. De solide keepende Martijn Scheper voorkwam met een moedige redding een onterechte tussenstand.

  Na rust ging USV voortvarend op jacht naar een grotere voorsprong. Met succes. In de 51e minuut mikte Sander Schaeffer de bal op het hoofd van Leon Kooiker. Zijn inzet leek niet geheel onhoudbaar, maar was keeper Roy Schepers toch te machtig. Zes minuten later was het weer raak. Een prachtige steekpass van Dennis van der Veen zette Ron Meijerink alleen voor Schepers (3-0). Een kwartier voor tijd was er opnieuw een hoogstandje te bewonderen. Een replica van de eerste treffer: assist Rick Timmerman, hard en hoog raak Leon Kooiker.

  Inpakken en wegwezen? Nog niet. Want in de 80e minuut ontsnapte Pelle Bos aan de collectieve aandacht van de USV defensie (4-1). En toen nauwelijks een minuut later Marc Dekker met een kopbal voor 4-2 zorgde, keek de USV-aanhang toch even zorgelijk naar de klok. Onnodig. Wie anders dan Leon Kooiker wurmde zich in de 87e minuut langs een paar tegenstanders. Doelman Schepers was kansloos tegen de harde schuiver (5-2). USV probeert zondag deze geslaagde paasvoorstelling een vervolg te geven op bezoek bij Twedo. In Veenoord wordt om 14.00 uur afgetrapt.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.