uit hei en dennen oppassen

  Ik kan mij daar niets bij voorstellen, maar heb haar al wel eens thuis aan het werk gezien. Je moet behoorlijk kwaad zijn om tegen die zware zak te boksen en te schoppen. Die agressie bouwt ze gemakkelijk op want er gebeurt genoeg om haar in the mood te brengen. Haar man is Italiaan met kort lontje en twee restaurants en haar oudste zoon heeft last van veel afkortingen die te maken hebben met een wat afwijkend brein. Hij zit in de derde klas en moet als alle Duitse schoolgaande kinderen ‘s middags zijn huiswerk maken. Ouders worden geacht hun schoolgaande kinderen vanaf de lagere school bij te staan met hun Hausaufgaben. Voor een kind met adhd en aanverwante afkortingen is dat een moeizaam proces. Intussen lopen er nog twee vrolijke mannekes rond, die gelukkig goed met elkaar spelen, maar ook vaak mama’s aandacht willen. Gecombineerd met een groot huis met dito tuin en een enorme behoefte aan reinheid, is dat een hele opgave.

  Italiaanse vaders zijn ongelooflijk lief voor hun kinderen. Hij komt vaak onverwacht thuis en speelt dan tien minuten met ze, zodat ze uitgelaten vrolijk zijn. Dan vertrekt hij weer en mag mama de jammerende jongetjes troosten.

  Dochter had ooit een geweldige job, die haar door grote delen van Duitsland bracht. Met één kind is werken mogelijk door het naar de crèche te brengen. Na de tweede en heel snel daarna de derde werd het onmogelijk om nog aan het arbeidsproces deel te nemen. Zij wilde graag, in tegenstelling tot haar eigen jeugd met een moeder die vijf dagen per week werkte, tijd besteden aan haar kinderen. En toch, hoe lief je je kinderen ook hebt, echt spannend is het allemaal niet meer. Doe je nog een leuk kek jurkje aan of wordt het een gemakkelijke broek, T shirt en slippers? Ineens ben je van 7 tot kinderbedtijd mama en huishoudster. Je leuke Italiaan voor wie je in het begin z’n elegante prinses was, blijkt na verloop van tijd een ingezakte man, die op de bank neerploft. Dus vandaar dat kickboksen. 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.