tip van energieloket salland dag en nachttarief

  Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

  Dag- en nachttarief is bedacht om energieverbruik te spreiden. Als je ’s nachts de was doet, heb je overdag minder piekbelasting. Daardoor kunnen de centrales hun productie beter verdelen. Jij verbruikt er niet minder stroom door, maar werkt er aan mee dat er geen grotere centrales hoeven komen voor piekbelasting.

  En het levert jou ook geld op. Want nachtstroom is goedkoper. Bij aanschaf van en nieuwe wasmachine dus even kijken of er een timer op zit. Anders moet je er zelf even eentje tussen zetten.

  Heb je zonnepanelen, dan kun je net zo goed overdag de wasmachine aanzetten, want dan gebruik je je eigen stroom. Zeg dan ook het gedifferentieerd tarief af, want je hoeft dan ’s nachts geen goedkopere stroom, maar krijgt overdag wél goedkopere stroom

  Gratis energiescan
  Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

  De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

  De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

  Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
  energieloketsalland@gmail.com
  06-82119122

  Subsidie
  Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.