stichting vrienden oosteuropa maakt reis door roemenie

  De reis met als doel hulpgoederen en geld brengen naar de plekken waar de hulp het hardst nodig is. De reis is altijd vroeg in het voorjaar, dit i.v.m. tuinzaden die de vrienden afleveren op veel plaatsen in het land. De gezinnen waar de zaden gebracht worden werken hard om de eindje bij elkaar te knopen. Veel van deze gezinnen hebben een eigen tuin waar zij groente verbouwen en bijen houden.

  De derde dag ging de reis naar Ileanda, waar hulp aan zieke zigeunerkinderen wordt gegeven voor operaties en medicijnen dit is nog altijd hard nodig. De stichting gaat hier 4 zieke kinderen onder steunen, Rad Andrew Mezen een jongen van 6 jaar met epilepsie, Alex Maldarean een spastische jongen van 5 jaar die medicijnen moet hebben om dit te onderdrukken, verder een jongetje met een gebroken arm die deze week geopereerd gaat worden en een meisje Maria van 4 jaar met downsyndroom die een hartoperatie moet ondergaan.

  Het was voor mij voor het eerst dat ik in Roemenië was. Het is dan ook een heel bijzondere ervaring, om dit mee te mogen maken. De gastvrijheid van deze gezinnen is overweldigend. Ap en Hans hadden al het een en ander verteld wat me te wachten stond. Maar het was meer dan dat!

  Een reis om nooit meer te vergeten. Met dank aan Ap, Hans en Fons die mij de gelegenheid gaven om u als lezer van DalfsenNet, te laten zien waar het geld dat jaarlijks tijdens de oliebollenactie opgehaald wordt terecht komt. U hebt de reisverslagen kunnen lezen via deze site en gezien dat hier geweldig werk wordt gedaan, door de mensen van de Stichting Vrienden Oosteuropa.

  Aan het eind van het jaar gaan de mannen weer aan de slag aan de Singel, om weer heerlijke oliebollen en appelflappen te bakken voor dit goede doel. Wat ik van harte bij u kan aanbevelen, Johan Bokma. De foto map van de reis vindt u hier

  De doelstelling van de Stichting Vrienden Oosteuropa is “structurele hulpverlening ongeacht geloof ras of afkomst”.

  Stichting Vrienden Oost-Europa is een stel vrienden die samen een stichting hebben opgericht om mensen in Roemenië te helpen. Deze stichting bestaat officieel sinds 2002 maar al vele jaren daarvoor gingen deze vrienden al naar Roemenië.

  Doneren kan via AMBI NL 02RBRB0850518792 t.n.v. stichting vrienden Oosteuropa Dalfsen.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.