startsein campagne bevolkingsonderzoek borstkanker

  Waarom dit onderzoek?

  De heer Raber is chirurg-oncoloog bij Saxenburgh Groep en wees tijdens zijn lezing met name op het  belang van vroegtijdig opsporen van borstkanker. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker. Sinds 1990 is er bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar. Met het bevolkingsonderzoek kan eerder worden ontdekt of iemand borstkanker heeft. Daardoor overlijden er in Nederland elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker. Bij vroege ontdekking is de kans bovendien groter dat de behandeling succes heeft. Ook is deze vaak minder ingrijpend.

   

  Wel of niet meedoen?

  Met dit onderzoek kan in een vroegtijdig stadium worden ontdekt of iemand borstkanker heeft. Ieder jaar doen ongeveer 1 miljoen vrouwen mee. Binnenkort worden de uitnodigingen weer verzonden. U beslist zelf of u zich laat onderzoeken. Meer informatie vindt u op http://www.bevolkingsonderzoekoost.nl/

   

  Vechtgenotenhuis

  Deze lezing werd georganiseerd door de Saxenburgh Groep en Bevolkingsonderzoek Oost, in samenwerking met het Vechtgenotenhuis in Ommen. Het Vechtgenotenhuis is een ontmoetingsplek voor mensen die met kanker te maken hebben en hun naasten. Kijk voor lezingen en activiteiten op www.vechtgenotenhuis.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.