start een formatie gebaseerd op een continuering van de huidige coalitie van gemeentebelangen en het cda

  De informateur had twee punten hoog op zijn lijstje staan, namelijk een stabiele situatie en continuering van de huidige coalitie. Samen zouden Gemeentebelangen en het CDA ook een meerderheid hebben, zij komen op 14 zetels.

  In de afgelopen bestuursperiode is er verloop geweest onder wethouders en met het aangekondigde vertrek van burgemeester Han Noten is er belang bij rust, stabiliteit, breed draagvlak, continuïteit, geheugen en ervaring in het College. In het huidige College levert Gemeentebelangen twee wethouders en het CDA één. Volgens de informateur kan dit gecontinueerd worden.

  Vervolg
  Nu de taak voor de informateur erop zit, gaat de coalitievorming de volgende fase in, namelijk de formatiefase. Jos Ramaker van Gemeentebelangen heeft aangegeven dat de partij Ronald Kip als formateur wil aanstellen en gaat met het advies uit de informatieronde aan de slag. Het CDA is inmiddels uitgenodigd voor een gesprek.
  Dit betekent dat mogelijk half mei de nieuwe coalitie is gevormd en het college eind mei in het zadel zit.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.