sportclub lemele legt in subliem halfuurtje basis voor de buit

  De thuisclub had eind oktober vorig jaar op Zandeinde met 4-0 slaag gehad, maar geen bliksem geleerd zo leek het. De bezoekers uit het bergdorp combineerden er naar hartenlust op los, over 3, 4 soms 5 schijven. Alles lukte. Ook de solo van Remon Kleinlugtenbeld. Een mannetje voorbij, hoppa, de tweede ook gezien, de derde werd wat problematischer, maar de ‘Stürmer’ van Lemele bleef op de been en het balletje hobbelde voorbij doelman Martijn Valk richting doellijn. Verdediger Stefan Reefhuis probeerde te redden wat er te redden viel, maar drukte de Derby Star, net wel, net niet over de lijn, definitief tegen het nylon. Dan maar de vlag omhoog dacht grensrechter Rien Timmerman. Een lachertje.

  De goed leidende arbiter Schumer nam nog wel even de moeite om de vlaggenist te consulteren, maar was onverbiddelijk, goal! Leuke opsteker zo na een kwartiertje. Binnen het halve uur versprong het scorebord naar 0-2. Martijn de Lange, vaak geposteerd als aanvaller, maar deze keer als back liet zien op deze positie prima uit de voeten te kunnen, met behoudt van aanvallende aspiraties. Snel is ie, ja, ja, á la Roadrunner het achterlijntje halen, schijntrap, kappen en uithalen. Voor de tweede keer mocht Valk de vernederende gang naar het net maken. De koek was hierna wel zo’n beetje op. ‘Showtime’ ten eind. Remon Kleinlugtenbeld kreeg te maken met hevige druk op de sluitspier en trok zich eventjes terug. De thuisploeg schakelde een tandje bij. Een minuutje of tien met een mannetje minder. Lemele stond onder druk, maar liep geen schade op.

  Ongeschonden richting thee, maar als een witte tornado joeg de formatie van Julian op den Dries na de hervatting over ’n Kadiek. Plukken, stompen, trappen, elke bal was prooi voor Ruan Weelink, die uitstraalde kost wat kost de nul vast te willen houden. De ploeg van Werner Pluim kwam niet meer aan voetballen toe, de withemden zaten er ultrakort op. Het laatste tikje bleef echter keer op keer uit. Als in de slotfase Joël Schottert zijn invalbeurt opsiert met een treffer twijfelt geen sterveling wie de winnaar wordt van dit duel. 0-3 blijft na negentig minuten en een beetje staan als eindstand.

  Stand 4D: PH 17-46, Avereest 18-41, Bruchterveld 19-39, Rijssen Vooruit 17-32, DKB 18-32, Lemele 19-27, SVV ’57 18-25, Daarle 17-23, SC Rijssen 17-17, BZSV de Blauwwitters 18-15, MVV ’69 17-6 en Daarlerveen 19-4.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.