sc lemele blaast in powerkwartier blauwwitters omver

  Tekst: Willem Lampe

  De tegenstander uit Borne opereert dit seizoen matig tot moeizaam, maar wist op eigen terrein de bergbewoners er met 2-0 onder te houden. Er diende op Zandeinde een rekening te worden vereffend.

  En aldus geschiedde! Niet dat het aanvankelijk zo makkelijk ging. Ergens tegen de rust sprak Werner Pluim tegen zijn elftalleiders Frank van Leusen en Hans Blikman, “we spelen niet slecht, maar de eindpass is niet goed.” Tja, als dat laatste tikkie niet goed is, wordt het lastig scoren.

  Ook de bezoekers uit Borne wisten weinig af te dwingen, waardoor het voor de thee af en toe slaapverwekkend was. Of voor de thee…, voor de thee, laten we zeggen tot een paar minuutjes voor de onderbreking. Nick Nijkamp loopt lomp door op doelman Ruan Weelink en ziet vanuit zijn ooghoeken arbiter Jansen met grote passen op hem afstormen. De leidsman uit Oldenzaal is resoluut en tovert een rode prent uit zijn borstzak. Nu is het niet altijd een Wet van Meden en Perzen dat het elf tegen tien plots gaan lopen. Deze keer wel. De thuisclub kwam messcherp uit de kleedkamer en legde in een kwartiertje tijd de basis voor de 4-0 triomf.

  Tjonge jonge, het was kwijlen geblazen voor de toeschouwers. Drie goals met de koffie nog naklotsend in de maag. Of Yoran Bakhuis en Remon Kleinlugtenbeld een lijntje hebben, zóóó…, wat een heerlijke voorzetten van Kleinlugtenbeld en goeie genade, wat een afwerking van ‘Bakkie’. Twee keer achtereen, enne…, stonden er nou een paar te lekken langs de kant of leek dat maar zo? Dan een pass van Bakhuis, recht door het hart van de defensie, maatje Kleinlugtenbeld sprint iedereen er uit en schuift hem binnenkantje voet in de hoek, 3-0.

  Dan luwt het powerkwartiertje en speelt Lemele het duel simpel uit. Nou vooruit, Bakhuis wil nog wel en voltooit zijn hattrick, met dank aan Kleinlugtenbeld, die weer ‘s een dol nummertje uit zijn muiltjes toverde. ‘High fives’ en lachende gezichten op de bank, jááá, zo mag ie elke zaterdag wel hoor!

  Stand 4D: PH 17-46, Avereest 17-38, Bruchterveld 18-38, DKB 17-29, Rijssen Vooruit 15-26, SVV ’57 17-24, Lemele 17-23, Daarle 14-20, SC Rijssen 15-17, BZSV de Blauwwitters 17-15, MVV ’69 16-6 en Daarlerveen 18-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.