pvda overijssel pleit voor actieplan om aantal verkeersdoden terug te dringen

  “In 2015 vielen er 41 doden in het Overijsselse verkeer,” zegt Nooter. “We zien over de laatste jaren dus een forse toename van het aantal slachtoffers. Overijssel heeft nu het grootste aantal fietsdoden per kilometer van Nederland. En dat terwijl landelijk het aantal verkeersslachtoffers juist afneemt. Ik maak me ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in onze provincie. Elke verkeersdode is er één te veel. Hoog tijd dus dat dus ik wil snel duidelijkheid over wat de provincie gaat doen om het aantal slachtoffers zo snel mogelijk naar beneden te brengen.”

  Extra geld
  Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, maakte deze week bekend dat het kabinet 50 miljoen euro extra uittrekt om de verkeersveiligheid in het buitengebied te verbeteren. “Het zou goed zijn als een flink deel van dat geld in Overijssel wordt ingezet om onze wegen veiliger te maken. Ik ben benieuwd wat de provincie doet om in ieder geval een deel van die 50 miljoen naar Overijssel te halen.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.