project vechtoevers officieel afgerond op camping de koeksebelt

  Tekst: Dook van Gils

  Jack van der Boon, eigenaar van Camping de Koeksebelt, memoreerde aan die spannende week in zijn speech bij de afronding van het project aan de zuidelijke Vechtoever: “We waren best wat gewend, maar dit was zo extreem! We hebben de laatste gasten weg moeten sturen en waren na een winter hard werken maar net op tijd om alles voor het volgende seizoen weer op orde te hebben.”

  Er werd door waterschap, gemeente en provincie koortsachtig gezocht naar mogelijkheden om de Vecht, met als bottleneck de Vechtbrug, veiliger te maken. In 2011 werd Jack uitgenodigd door de gemeente en het waterschap om te praten over oplossingen. De gehele camping als eiland, door een geul om de camping heen te leggen, stond nou niet direct bovenaan het ideeënlijstje, want dat dat voor de camping grote gevolgen zou hebben was duidelijk. Maar zie daar: in 2014 begonnen de onderhandelingen en nu, slechts vier jaar later, is het project afgerond.

  Wethouder Ilona Lagas zei dat ze respect had voor Jack en zijn gezin en alle medewerkers. Ze hebben ruim twee jaar lang van alles moeten ondergaan op hun eigen terrein. Het was, buiten het kampeerseizoen om, één grote bouwplaats. Kilometers kabels en leidingen zijn verlegd, kranen en vrachtwagens reden af en aan om de camping gedeeltelijk een nieuwe inrichting te geven..

  Wim Stegeman van Waterschap Vechtstromen, complimenteerde Jack en zijn team met het uiteindelijke resultaat. De taak van het waterschap is primair waterveiligheid: ervoor zorgen dat Ommen droge voeten houdt. “Het was ook voor het waterschap een hele uitdaging, maar ik heb er met plezier aan gewerkt,” zei hij.

  Na de toespraken vond het officiële moment plaats óp het water: het doorknippen van een lint over de Koeksegeul door Ilona Lagas, Wim Stegeman en een bestuurder van de provincie. De sloep werd bestuurd door de heer Peters van Camping Anna’s Hoeve. Daarna was er een rondleiding en een lunch voor genodigden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.